Actualitate

România are nevoie de locuinţe şi infrastructură

Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC) a ajuns şi la Ploieşti cu seria de conferinţe locale menite să ajute societăţile de profil să iasă din această amorţire impusă într-o anumită măsură de criza economică.

Manifestarea a avut loc săptămâna trecută. Participanţilor le-a fost prezentat un program de dezvoltare şi promovare pentru revigorarea acestei industrii care suferă atât prin diminuarea activităţii, dar şi prin lipsa cofinanţării statului şi pierderea fondurilor externe. Există însă, şi speranţe care se nasc tocmai din situaţia în care se află România. “România este atractivă pentru domeniul construcţiilor prin lipsa infrastructurii, dar şi prin numărul mic de locuinţe. Avem multe de construit aici şi depinde de noi în cât timp se va face asta”, susţine Răzvan Niculescu Aron, prim-vicepreşedinte PSC. În plus, fondul locativ existent este unul îmbătrânit care, dacă nu are nevoie de consolidare, necesită reabilitare termică. “Trecând peste confortul din locuinţele fiecărui roman după ce blocul este reabilitat, noi ne gândim şi la ceea ce ne interesează pe noi ca patroni. Este foarte important să pornim programul de reabilitare pentru că el ar putea atrage la nivelul României 30.000 de locuri de muncă ori asta ne trebuie acum în această perioadă de criză”, a declarat vicepreşedintele PSC, Tiberiu Andrioaiei.
Organizație importantă
Patronatul Societăţilor din Construcţii reuneşte persoane fizice autorizate şi persoane juridice din cercetare, proiectare, consultanţă, antreprenoriat şi producţia de materiale şi utliaje necesare şantierelor în construcţii şi are drept scop afirmarea solidarităţi patronale din domeniu în cadrul dezvoltării şi modernizării economiei româneşti. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co