Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Rolul Stelei Polare expus de un inventator

Ziua Educaţiei a fost cu totul specială pentru elevii de la Colegiul „Constantin Istrati”, din Câmpina, aceștia având parte de o expunere interesantă din partea unui inventator.

Săptămâna trecută, în amfiteatrul unităţii de învăţământ respective a fost prezent inventatorul Giorgică Lupchian, care a ţinut o prelegere despre Steaua Polară, care „îşi fixează asupra pământului privirea vigilentă de la răsăritul şi până la amurgul unei zile”, după cum a spus invitatul. Acesta este exponentul unei teorii care a fost premiată cu argint, la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. Inginerul Giorgică Lupchian a încercat să le demonstreze elevilor că există o mare legătură între ştiinţă şi creaţia lui Dumnezeu. „Există o întrepătrundere între ştiinţă şi religie. La baza acestei prezentări sunt câteva invenţii. Prin invenţia pentru care am primit medalia de argint, demonstrez cauza mişcării de rotaţie şi în acelaşi timp şi a celei de revoluţie. La întrebarea de ce se învârte Pământul în jurul axei sale şi în jurul soarelui, încă nu se poate răspunde, dar acum, prin ceea ce am inventat eu, pot demonstra care este adevărata cauză a mişcării. Este vorba despre nişte axe invizibile, printre care şi una care merge către Steaua Polară”, a explicat inginerul inventator Giorgică Lupchian.

Interes din partea tuturor
Profesorul de geografie Nicoale Geantă a fost cel care a făcut tot posibilul ca inventatorul să ajungă la Câmpina, pentru a încerca să le demonstreze elevilor care ar fi adevărata cauză a mişcării planetelor. „Eu, de 15 ani, de când mă învârt prin mediul studenţesc, am vorbit despre faptul că mişcarea Pământului este o problemă greu de definit. Mereu le-am spus elevilor că nu la întâmplare avem un univers atât de mare. Totul este aşezat matematic”, a declarat profesorul Nicolae Geantă.
Deşi limbajul folosit de inventator a fost, pe alocuri, unul tehnicizat, elevii de la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati” din Câmpina au fost la fel de interesaţi de teoria inventatorului Giorgică Lupchian ca și organizatorul acțiunii și au primit totul cu multă curiozitate. Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co