Actualitate

Rivalitate dusă la extrem

Peste 20 de persoane au fost reţinute în urma incidentelor violente care au avut loc între suporterii rapidişti şi cei petrolişti, înainte de începerea meciului de Cupa României din cartierul 9 Mai.

Mai mult de 170 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti au asigurat măsurile de ordine publică, joia trecută, în timpul partidei de fotbal dintre echipele FC Astra Ploieşti şi Rapid Bucureşti, disputată pe stadionul Astra.
Meciul a fost urmărit din tribune de aproximativ 3.000 de spectatori, dintre care 500 de suporteri ai echipei oaspete.
Majoritatea celor prezenţi în arena sportivă şi-au manifestat în mod civilizat simpatia pentru cele două combatante din teren, însă, anterior începerii partidei, pe timpul afluirii spectatorilor spre stadion, în zona intersecţiei străzilor Domnişori şi Sondelor, s-a iscat o altercaţie între un grup de suporteri localnici (susţinători ai echipei Petrolul Ploieşti) şi un grup de suporteri rapidişti. Acestea şi-au adresat cuvinte şi expresii jignitoare, până la violenţe fizice nemaifiind decât un pas.
Jandarmii şi poliţiştii au intervenit imediat pentru restabilirea ordinii publice, fapt ce a dus la reţinerea a 17 persoane din rândul suporterilor bucureşteni şi a şapte susţinători ploieşteni. Aceştia au fost conduşi la sediile celor două instituţii, pentru stabilirea identităţii şi a gradului de implicare în incident.
Pentru şapte suporteri au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, din verificările jandarmilor reieşind şi faptul că cei în cauză mai fuseseră sancţionaţi anterior pentru diferite fapte săvârşite pe timpul participării lor la competiţii sportive.
O altă persoană a fost amendată cu 500 de lei pentru aruncarea cu diferite obiecte asupra altor spectatori, jandarmii aplicându-i totodată şi sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de un an.   A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co