Actualitate

Reparaţii pe DN nr. 1

Şoferii care tranzitează Valea Prahovei pe Drumul Naţional nr. 1 în această perioadă trebuie să ştie că nu au scăpat de coşmarul cozilor de maşini.

Deşi ne aflăm în plin sezon turistic, lucrările de reamenajare a podurilor de pe DN1 sunt în toi, ceea ce duce, inevitabil, la formarea şirurilor lungi de autovehicule. Săptămâna trecută, au început lucrările la un pod de la intrarea în staţiunea Buşteni, mai exact în cartierul Poiana Ţapului. Şoferii aflaţi în trafic sunt nemulţumiţi de situaţie şi chiar sugerează firmelor care se ocupă de reabilitări noi variante de lucru. “Cred că ar trebui să se lucreze noaptea, că nu e trafic şi aşa se lucrează într-o ţară civilizată.
Eu am lucrat la drumuri şi poduri, în Israel, şi lucram numai noaptea”, a spus un şofer.
Ce e de făcut
Muncitorii spun că lucrările efectuate nu sunt de amploare şi că întreaga acţiune nu va dura foarte mult. “S-a decopertat, se toarnă şapă, se izolează cu carton şi cu bitum, apoi se toarnă asfaltul. Nu nu durează mult, ci maxim două săptămâni… Se lucrează restul, apoi sub pod…”, a explicat unul dintre muncitorii implicaţi în realibitare.
Pe un sens carosabilul a fost decopertat, iar în continuare se lucrează şi la reamenajarea balustradelor şi a părţii rezervate pietonilor. În perioada în care se fac lucrările de reabilitare, pe timpul zilei traficul rutier se desfăşoară pe o singură bandă şi este dirijat astfel încât să nu se producă aglomerări foarte mari. Pe timpul nopţii, sunt puse în funcţiune semafoarele. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co