Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Renunţă la fumat o zi! În fiecare zi…

tigari-2Fumatul este un mare duşman al sănătăţii noastre şi afectează, cu sau fără voie, toate categoriile de persoane. Nu este deloc greu de observat faptul că vârsta la care tinerii încep să fumeze a scăzut semnificativ, în ultimii ani. Nenumărate campanii au fost făcute tocmai pentru a sublinia nocivitatea fumului de ţigară prin scăderea duratei de viaţă cu până la 6 ani şi modul agresiv în care acesta îi afectează şi pe cei nefumători.
Sub sloganul „Renunţă la fumat o zi! În fiecare zi”, 19 noiembrie a fost stabilită ca fiind „Ziua naţională fără tutun”. Aceasta dezbate, în mai multe centre, problema unui viciu ucigător, având drept scop încurajarea renunţării la fumat. Programul a început în urmă cu doi ani şi a fost derulat prin Institutul Naţional de Pneumologie Marius Nasta. Există cabinete de consiliere şi tratament pentru persoanele care doresc să se lase de fumat şi, mai mult, tratamente care sunt complete, având în vedere faptul că se fac atât pe parte medicală, cât şi printr-o consiliere psihologică. „Avem ca terapie medicamentoasă trei feluri de medicamente, toate se dau strict sub îndrumare şi supraveghere medicală, tratamentul durând între două, trei luni. Bineînţeles, dacă vor să se mai întoarcă sau dacă mai sunt probleme, oricând sunt bineveniţi. Noi ne întâlnim la două săptămâni, la o lună de zile, când este nevoie”, a spus rr. Elena Dumitrescu, director medical la Spitalul Municipal Câmpina.
Când vorbim de cancer, conform statisticilor, anual, mor în lume cinci, şase milioane de oameni, iar dintre aceştia… un sfert pentru că erau fumători. Din păcate, nu se poate renunţa la un viciu fără foarte multă voinţă. La acest program are acces toată lumea, printr-un TelVerde: 0800.878.673.
Prin această campanie, sunt puse la dispoziţie mai multe pliante: „Ce-ţi poate aduce ţigara?”; „Alungă ţigările din viaţa ta!”; „Alege un cămin sănătos!” în care sunt dezbătute problemele de sănătate care apar la o persoană fumătoare, dar sunt pregătite şi mici cadouri: mingiuţe sau pixuri care, la fiecare apăsare, afişează un mesaj care se doreşte a fi un semnal de alarmă pentru „fanii” ţigărilor.
„Chiar, să ştiţi, completăm nişte formulare unde întrebăm ce te determină să te laşi de fumat. Vreau să vă spun că, în ultima perioadă, cu toate că am depistat şi elemente de sănătate, majoritatea a spus că din cauza preţurilor”, a mai spus Dr. Elena Dumitrescu.
Cum orice învăţ are şi dezvăţ, niciodată nu este prea târziu să aruncaţi definitiv ţigările! Să nu uităm să punem, mai presus de orice, sănătatea noastră şi a celor din jur! Diana ROMAN

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co