Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Centrale termice la spitalul din Câmpina

caldura-1Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Câmpina s-a confruntat, o bună perioadă de timp, cu problemele la încălzire. La fiecare început de săptămână, atât personalul medical, cât şi pacienţii, îndurau frigul, deoarece sobele pe gaz existente în această unitate se încălzeau abia spre mijlocul zilei, iar oamenii treceau printr-un adevărat coşmar. Situaţia, însă, s-a schimbat. De acum înainte, iarna va fi mult mai călduroasă, deoarece au început lucrările la montarea unor centrale termice în pavilionul Boli Infecţioase şi în pavilionul TBC. Cu sprijinul Primăriei, a fost posibilă demararea investiţiei, în valoare de aproape 700 de milioane de lei vechi. Dacă, până acum, spitalul cheltuia peste 100.000 de lei pentru încălzire, de acum înainte, costurile se vor reduce considerabil.
Ştiam că vine iarna şi ne gândeam la preţul gazului, care, ştiţi şi dumneavoastră, cum fluctuează şi, spre foarte marea noastră bucurie, deşi… deja ne-am obişnuit cu aceste lucruri bune, tot primăria a fost cea care a venit în ajutorul nostru. Au fost extraordinar de rapizi, de eficienţi. La început am fost uluiţi. Ştiţi cum e un lucru pe care ţi-l doreşti, ţi-l doreşti şi… când ai impresia că nu-l mai poţi obţine, exact atunci se petrece minunea”, a declarat dr. Elena Dumitrescu, director medical al Spitalului Municipal Câmpina.
Centralele vor fi montate pe fiecare palier, iar desfiinţarea sobelor va face ca facturile pentru utilităţi să vină înjumătăţite. Pentru că şi spitalul din Câmpina se confruntă cu problema crizei financiare, conducerea  a întocmit de câtva timp un program pentru aprinderea focului, însă luând în calcul că discutăm despre o secţie de boli infecţioase, unde este necesar un ambient constant pentru starea pacientului, centralele  termice erau extrem de importante.
„S-a reuşit un lucru foarte bun! Primul pavilion, cel cu cabinetele, este renovat şi cu tâmplărie PVC, ca măsură de izolare. Am înţeles că şi pavilionul de infecţioase, încet, încet, va fi izolat termic. Este păcat de această lucrare, să nu se ia măsurile necesare”, a mai spus dr. Elena Dumitrescu.
Gânduri mari şi pentru viitor: se doreşte o reabilitare a întregului spital ce va cuprinde atât instalaţiile electrice şi cele de apă, dar şi montarea geamurilor termopan.
„Din partea noastră dorinţă era foarte multă, dar nefiind finanţare, ne era greu să demarăm lucrările. Acum s-a creat o legătură şi o relaţie frumoasă între spital şi Consiliul Local, dar şi alţi oameni de bine din Câmpina, care au înţeles importanţa unui spital. Acum suntem şi noi mai încrezători şi…putem spune că visăm, iar visele ni se vor îndeplini”, spune dr. Elena Dumitrescu.
Conducerea Spitalului Municipal din Câmpina are de gând să ducă la bun sfârşit şi proiectul privind amenajarea unei parcări cu plată, de care se vor folosi atât pacienţii, cât şi personalul medical. Obiectivul este important, iar reprezentanţii instituţiei spun că acesta se va bucura de mult sprijin din partea Consiliului Local, având în vedere faptul că şi în proiectele anterioare au dat dovadă de seriozitate şi de transparenţă în gestionarea fondurilor…. Diana ROMAN

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co