Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

35 de metri cubi de gunoi!

CURATENIE-1Campania „Curăţenie de toamnă”, care a avut loc în municipiul Câmpina, a fost destinată, cu predilecţie, celor mici, din grădiniţe, dar şi elevilor din şcolile şi liceele câmpinene. Şi, aşa cum era de aşteptat, copii nu aşteaptă să li se spună de două ori să facă ceva, în cadru organizat. Multă distracţie, dar şi saci plini cu gunoaie. Spre satisfacţia dascălilor: „Sunt foarte fericiţi. După cum aţi văzut, aleargă după mături şi după saci. Când am venit, ei erau deja aici, mă aşteptau să le împart mănuşile. Au făcut şi un covor de frunze uscate. Au spus: «Curtea noastră este curată, nu avem ce aduna.»” În grupuri, copiii de la grădiniţele din Câmpina şi-au văzut de treabă, au ţinut cont de invitaţia administraţiei locale. Mai ales că, la final, fiecare participant a primit o diplomă şi o ciocolată. „Am primit o ciocolată şi o diplomă, pentru că am fost cuminte. Am făcut curăţenie.” Fără să fie obligaţi în vreun fel, copiii de 4-5 anişori, dar şi cei de la licee, au făcut curăţenie în locurile care le-au fost atribuite. „Am fost harnici, am adunat hârtiile.” / „Am mănuşi, ca să strâng gunoaiele de pe jos. Fac curăţenie.” / „Dau cu mătura, este multă mizerie.” / „Dau cu mătura şi acasă, când n-am ce face.”
Primarul Horia Tiseanu a trecut prin mai multe locuri, pe unde elevii se angajaseră că vor face curat. Şi, a fost plăcut surprins să vadă că, cei mai mulţi dintre ei, s-au ţinut de cuvânt. În urma lor, au rămas locuri de joacă şi curţi ale instituţiilor de învăţământ curate… ca-n palmă!
Horia Tiseanu: „În această zi, sperăm ca grădiniţele, şcolile generale şi liceele să iasă pentru curăţenia de toamnă în curtea unităţilor şcolare, dar şi în parcurile de joacă pe care noi le-am desemnat, cu o săptămână înainte. Copiii sunt încântaţi, iar noi am decis să primească câte un mic premiu şi o diplomă de participare, pentru că fiecare muncă trebuie răsplătită. Ei trebuie să înţeleagă că, dacă muncesc, primesc o mică răsplată, dar şi faptul că trebuie să facă şi să păstreze curăţenia, acesta fiind şi scopul acestei acţiuni”. Prin zonele verzi ale municipiului şi prin preajma blocurilor au fost văzute şi alte persoane care făceau curăţenie. Unii, membrii ai asociaţiilor respective, alţii membrii ai unor partide politice, care şi-au făcut un obicei din a ieşi la curăţenia de toamnă. „Am găsit sticle de bere, doze, resturi, ambalaje… Acţiunea a fost foarte bună şi este şi o zi frumoasă!” Un lucru este clar: campania a avut succesul scontat, în sensul că maşinile firmei de salubritate au cărat aproximativ 35 de metri cubi de gunoi. În special frunze şi resturi aruncate de diverse persoane prin locurile de joacă destinate copiilor.Relu NISTOR

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co