Actualitate

Recital Cameral “Balada, un secol de muzică”, la Filarmonica Ploiesti

Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești va găzdui, în data de 6 iunie, un recital  susţinut de celebrul violonist Alexandru Tomescu şi pianista Angela Drăghicescu, în cadrul Celei de-a XI-a ediţii a Turneului Internațional Stradivarius „Balada, un secol de muzică”.

În perioada 9 mai – 11 iunie 2018 au fost programate 17 concerte în România, urmate de o serie de recitaluri în străinătate care fac parte din turneul Stradivarius, unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale anului.

Repertoriul propus publicului în acest an este un regal muzical ce cuprinde piese unice și valoroase din creațiile lui Mihail Jora – Mica suită, Dinu Lipatti – Temă cu variațiuni din Sonatina op.1, George Enescu – Legenda, George Enescu – Aubade, George Enescu – Hora Unirii, Nottara – Siciliana, Mircea Chiriac – Serenada, Dumitru Capoianu – Habanera, Tiberiu Olah – Sonatina, Ciprian Porumbescu – Balada cu cor, aranjament Maestrul Grigore Cudalbu.

Turneul Internațional Stardivarius 2018 aduce în fața publicului un aranjament muzical special, unic pentru vioară, pian și cor al Baladei lui Ciprian Porumbescu, cu participarea extraordinară a Corurilor Naționale din programul Cantus Mundi și Corului de Copii Radio, aranjament realizat de Maestrul Grigore Cudalbu.

Pe 6 iunie, de la ora 19.00, Vioara Stradivarius Elder-Voicu va răsuna în sala “Ion Baciu” a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești. Turneul va continua în străinătate în Belgia, Franța, Italia, Spania, Suedia, USA.

Ediția 2018 a Turneului Internațional Stradivarius este dedicată Centenarului Marii Uniri și este intitulat „Balada, un secol de muzică”, fiind o oportunitate de a ne aminti și celebra cele mai importante și unice momente ale națiunii noastre.

 

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co