Actualitate

CE alocă 265 milioane de euro pentru o autostradă ce va lega Ungaria de Romania

Comisia Europeană va aloca suma de 265 de milioane de euro, din Fondul de coeziune, pentru construirea unei noi secţiuni a autostrăzii M4, care va permite efectuarea călătoriei de la Budapesta la graniţa României în mai puţin de două ore şi 40 de minute, potrivit unui comunicat al CE.

Prin conectarea celor două state membre, acest nou proiect al politicii de coeziune va sprijini economiile locale şi regionale, promovând totodată și turismul.

„Ungurii şi românii vor fi primii beneficiari ai proiectului, având o legătură mai rapidă şi mai sigură de la Budapesta la Bucureşti. Dar în ultimă instanţă toţi europenii şi economia europeană ca întreg vor beneficia de pe urma unei conectivităţi mai bune în regiune şi de efectele ei pozitive asupra comerţului, turismului şi creşterii economice”, a declarat comisarul pentru Politica Regională, Corina Creţu.

Proiectul vizează construirea unei autostrăzi între oraşele Berettyóújfalu şi Nagykereki, ultima secţiune care lipseşte pentru o conectare unitară la graniţa României. Punctul său de pornire este la joncţiunea cu autostrada M35 Debrecen-Berettyóújfalu, aflată în prezent în construcţie.

Astfel, mai rămâne doar ca autoritățile române să reușească să finalizeze autostrada București-Nădlac, realizând astfel o legătură completă, pe autostradă între București și Budapesta.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co