Actualitate

Rata şomajului – 10%

La Câmpina, cifrele arată o creştere a ratei şomajului cu 0,7%, ceea ce face ca numărul şomerilor înregistraţi să fie de 8.221. În rest, Sinaia – 4,7%, Breaza – 5,2%, Comarnic – 6%, Buşteni – 3,9%, Băicoi – 5,1%.

Situaţie îngrijorătoare, în judeţul Prahova, în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă. La sfârşitul lunii iulie, erau înregistraţi în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova 31.168 de şomeri, reprezentând o rată a şomajului de 10%. Şi situaţia este şi mai dramatică. Numai pentru lunile iulie, august şi septembrie, şapte firme anunţaseră 1.300 de disponibilizări, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Sorina Florescu.
Dacă, până acum, numărul şomerilor neindemnizaţi nu depăşea 8.000, acum aceştia au ajuns la 11.986. Printre cei fără muncă, sunt persoane de toate vârstele şi cu nivel de pregătire diferit. Aşteaptă pe holurile instituţiei cot la cot, fie că sunt în pragul pensionării, fie că au puţin peste 20 de ani şi sunt proaspeţi absolvenţi de facultate.
Potrivit statisticilor, 22.532 dintre şomerii prahoveni au opt clase sau cel mult o şcoală profesională şi au vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani, în vreme ce doar 1.798 sunt absolvenţi de facultate. AJOFM Prahova reaminteşte tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să consulte zilnic lista posturilor vacante afişată la sediul agenţiei din Ploieşti, strada Nicolae Iorga, nr. 1 sau la telefon: 0244.571.390. R. E., R. N.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co