Actualitate

Proteste ale angajaților de la Penitenciarul Colibași

peniteciare

Proteste ale angajaților de la Penitenciarul Colibași/ sursa foto: www.google.com

100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul – Spital Colibaşi protestează joi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale, informează Mediafax. 

Săptămâna viitoare fiecare angajat va depune plângeri prealabile împotriva directorilor de penitenciare, aceştia fiind ameninţaţi de mii de procese în contencios administrativ şi de plângeri penale.

Angajaţii din închisori îi reproşează ministrului Raluca Prună “lipsa de profesionalism în gestionarea problemelor sistemului penitenciar şi lipsa de interes pentru condiţiile de lucru ale personalului care lucrează exact în aceleaşi condiţii mizerabile pe care le deplânge, ori de câte ori are ocazia, în cazul deţinuţilor”.

Protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până la soluţionarea revendicărilor. Personalul continuă sa refuze sa efectueze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste in fata penitenciarelor. Începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei.

Astfel de proteste au avut loc și în Prahova, din aceleași motive mai sus menționate.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co