Actualitate

Prostituţia cu minore, o problemă majoră

Polițiștii Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti, au destrămat o rețea de trafic de persoane.

În luna martie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, polițiștii au efectuat cercetări și au reușit să documenteze activitatea infracţională desfăşurată de membrii unui grup ce acţiona pe raza judeţului Prahova și era profilat pe comiterea infracţiunii de trafic de minori în vederea exploatării sexuale.
Mai exact, în perioada octombrie 2009 – martie 2010, membrii grupării, folosind ameninţări şi acte de violenţă, au recrutat, transportat şi găzduit în vederea exploatării sexuale mai multe minore cu vârste de 15-17 ani, toate acestea fiind eleve la diferite licee din municipiul Ploieşti. Fetele au fost constrânse să întreţină raporturi sexuale contra cost, cu diverşi bărbaţi, în diferite imobile din localitate (hoteluri  şi locuinţele coautorilor) şi chiar într-o cameră a unui cămin de nefamilişti situat în curtea unui  liceu din municipiu.
Din cercetări a reieșit faptul că iniţiatorul grupului infracţional a fost G.C.M., în vârstă de 18 ani, elev al unui liceu din Ploieşti, care, după ce se împrietenea cu victimele, le filma în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu acestea. Apoi, prin  şantaj, ameninţându-le că filmările vor fi făcute publice prin postarea pe Internet, le determina să se prostitueze cu diferite persoane.
Clienţii erau căutaţi de individul respectiv şi de complicii acestuia, T.F. – 42 ani- şi B.M.A. – 17 ani. Sumele de bani obţinute astfel intrau în buzunarul traficanţilor.

Arestarea inculpaților
Doi dintre inculpați, respectiv persoanele majore, au  fost arestate cu mandate emise de Tribunalul Prahova, iar împotriva celui de-al treilea inculpat a fost emisă ordonanţă de luare a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
Cercetările sunt continuate de către oamenii legii, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării şi tragerea la răspundere penală a acestora.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co