Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Proiecte educaţionale în penitenciare

proiecte-educationale-in-penitenciare-1Un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi întocmit de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, vine în ajutorul persoanelor aflate în detenţie şi a tinerilor care au un comportament deviant.

Şefii penitenciarelor din toată ţara s-au întâlnit la Buşteni pentru a pune la punct ultimele detaliile înainte de implementarea programului pilot ce are ca scop creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie, prin o mai bună educare, informare a societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar. „Venim în întâmpinarea nevoilor de educaţie şi asistenţă psiho-socială, prin faptul că acest program oferă o oportunitate grozavă pentru diversificarea demersurilor recuperative a persoanelor private de libertate. De asemenea, vine în întâmpinarea nevoilor societăţii prin faptul că, o dată cu eliberarea acestor persoane din penitenciare, după executarea unei pedepse, şansele cu care vor intra în noua viaţă vor fi îmbunătăţite, iar riscul de recidivă este semnificativ diminuat”, a precizat inspectorul principal de penitenciare, Ioana Morar.

Voluntarii au fost de bază
În România, pentru prima dată, va lua naştere şi un proiect special de prevenţie a comportamentelor delicvente, care va dura 3 ani.
Astfel, pe bază de voluntariat, tinerii între 15 şi 19 ani care au potenţial infracţional, vor putea vedea cu ochii lor care este viaţa într-o închisoare. Proiectul a avut un real succes în Portugalia, iar experţii de acolo au venit la întâlnirea cu Administraţia Naţional a Penitenciarelor pentru a le vorbi despre impactul lui asupra participanţilor.
La întâlnire au participat reprezentanţii a şase penitenciare din ţara noastră. Se doreşte ca după implementarea proiectului, persoanele privative de libertate să înveţe să facă alegeri corecte şi cinstite, să dobândească sentimentul de valoare personală. A. A.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co