Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Andrei Sava, dat pe mâna procurorilor

andrei-savaAgenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către deputatul de Prahova Andrei Sava, a infracţiunii de fals în declarații.

Agenţia s-a sesizat din oficiu în urma publicării unui articol în presa centrală, care semnala posibila nerespectare de către acesta a dispoziţiilor legale referitoare la completarea declaraţiilor de avere.
Având în vedere cele de mai sus, la data de 02.02.2010, domnul ANDREI VALENTIN SAVA a făcut uz de drepturile sale, prezentându-se la Agenția Națională de Integritate cu scopul de a lua cunoștință de actele și lucrările dosarului, ocazie cu care a depus și un set de documente justificative.
În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor primite de la instituțiile competente, s-au constatat următoarele, după cum se arată într-un comunicat al ANI:
– în declarațiile de avere înregistrate la Camera Deputaților cu nr. 54/1596/15.12.2008 și nr. 54/306/15.06.2009, completate și depuse pentru anii fiscali 2007 și 2008, nu au fost menționate valorile reale ale dividendelor încasate în perioada 2007-2008 de la mai multe societăți comerciale, după cum urmează:
• pentru anul fiscal 2007, nu a menționat valorile reale ale dividendelor încasate de la următoarele societăți comerciale: SC Maxigel Infosystem SRL, SC Advert Marketing SRL, SC Visaco Distribution SRL, SC Catavi Invest SRL, SC Maxigel Design SRL, SC Maxigel Construct SRL, SC Maxigel Consult SRL, precum și o serie de venituri obținute din salariile de la SC Maxigel SRL, respectiv cele aferente operațiunilor de transfer a titlurilor de valoare;
• pentru anul fiscal 2008, nu a menționat valorile reale ale dividendelor încasate de la următoarele societăți comerciale: SC Maxigel Construct SRL, SC  Maxigel Infosystem SRL, SC Advert Marketing SRL, SC Visaco Distribution SRL, SC Catavi Invest SRL, SC Maxigel Design SRL, precum și salariile obținute de la SC Maxigel SRL și SC Brazi Industrial Parc SRL, respectiv cele aferente operațiunilor de transfer a titlurilor de valoare.
– nu a menționat în declarațiile de interese înregistrate la Camera Deputaților cu nr. 54/1784/17.12.2008 și 54/296/15.06.2009, completate pentru anii fiscali 2007 și 2008, toate calitățile și funcțiile deținute în cadrul a opt societăți comerciale (SC Maxigel Infosystem SRL, SC Maxigel Construct SRL, SC Visaco Distribution SRL, SC Catavi Invest SRL, SC One Invest Group SRL, SC Maxigel Design SRL, SC Maxigel Logistic & Distribution SRL, SC Maxigel Consult SRL), acesta menționând doar calitatea de asociat în cadrul societății comerciale Advert Marketing SRL.

Cu toate că deputatul s-a retras, în decursul anului 2008, din funcțiile și calitățile deținute la cele opt societăți comerciale, acesta nu a respectat regimul juridic al declarării averilor și  intereselor, deoarece, potrivit prevederilor legale, ”persoanele prevăzute de lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anterior”.
Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Verificările au fost suspendate până la soluţionarea cauzei de către organele judiciare.
În replică, Andrei Sava a declarat că a aflat prin intermediul presei de sesizarea ANI și că va studia cu atenţie documentele ataşate acestei sesizări.Adrian RADULESCU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co