Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Proiect pentru promovarea zonei Bucegi

proiect-castigat-pentru-proZona Munţilor Bucegi şi oraşul Râşnov vor fi primele destinaţii turistice din România promovate cu bani europeni. Primele două contracte au fost semnate de ministrul turismului, valoarea lor ajungând la 2 milioane de lei.

Săptămâna trecută, la Râşnov, a avut loc o întâlnire a membrilor Asociaţiei Microregiunea Turistică Munţii Bucegi cu Ministerul Turismului. S-au purtat discuţii despre Festivalul Olimpic al Tineretului European şi au fost semnate două contracte pentru promovarea turismului românesc, unul pentru oraşul Râşnov şi celălalt pentru zona Bucegi. „Promovarea potenţialului turistic antropic şi natural din zona Munţilor Bucegi” este proiectul  care vine in sprijinul realizării unei strategii de dezvoltare a turismului. Prin finanţarea primită se va dezvolta turismul pe Valea Prahovei, prin acţiuni de realizare a unui portofoliu de fotografii, se va construi un portal web dedicat zonei turistice Bucegi şi se vor realiza tipărituri de prezentare a zonei turistice şi de amplasare a unor panouri stradale. „Toate oraşele, de la Sinaia până la Râşnov, au semnat contractul pentru un proiect de promovare unitară a zonei Valea Prahovei. Este excelent că am câştigat acest proiect pe fonduri europene de 1 milion lei şi urmează, ca în cel mai scurt timp, să facem licitaţia pentru a se realiza materialele de promovare. Se simte nevoia unei promovări unitare a oraşelor Sinaia, Buşteni, Azuga, Bran şi Râjnov”, a precizat Vald Oprea, primarul oraşului Sinaia.
Conform celor declarate de Elena Udrea, „ar fi păcat” ca România să nu folosească aceşti bani, având în vedere că din ce în ce mai mulţi turişti străini caută destinaţii alternative celor tradiţionale. O parte din banii necesari promovării destinaţiilor turistice vin de la Uniunea Europeană. Cererea de finanţare pentru acest proiect a fost depusă la Ministerul Turismului, la începutul anului, de către Asociaţia Microregiunea Munţii Bucegi. În afară de portal pe internet, hărţi, broşuri şi fotografii, administraţiile publice locale vor avea şi o bază de date actualizată a infrastructurii turistice din zonă.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co