Actualitate

Proiect european în staţiunea Buşteni

Oraşul  Buşteni a demarat implementarea unui proiect european, ce face parte din Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”.

Printre obiectivele urmărite, se numără, stabilirea liniilor de dezvoltare strategică a oraşului, identificarea şi distribuirea eficientă a resurselor financiare, îmbunătăţirea eficienţei şi performanţei funcţionării autorităţii publice locale. Perioada de implementare a proiectului este de nouă luni, iar valoarea totală se ridică la aproximativ 290.000 lei, din care 246.512 lei sunt  fonduri europene, 37.702 lei bani de la bugetul naţional şi 5800 lei bani de la bugetul local. „Este un proiect dorit de foarte mult timp de către primăria Buşteni şi comunitatea locală. El se realizează după 20 de ani şi este cofinanţat din fondul social european. Va atinge mai multe domenii, respectiv cel economic, turistic, dar şi al dezvoltării administraţiei locale. Va avea şi o componentă de training pentru toţi angajaţii primăriei. Rezultatul va fi strategia efectivă de dezvoltare”, a explicat inspectorul de specialitate al proiectelor cu finanţare internaţională, Cristian Achim.

Alte planuri
Până acum, administraţia locală din Buşteni a reuşit să depună şase proiecte pentru obţinerea fondurilorr europene, proiecte care au fost şi câştigate. Toate vor fi implementate până în anul 2015. „Toate proiectele sunt în stadiu de finanţare şi putem să ne mândrim cu echipa primăriei din Buşteni. Împreună cu colegii mei am reuşit o premieră la nivel judeţean în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi s-a depus o muncă asiduă, deoarece de 3 ani de pregătim. Avem proiectul principal Buşteni – o staţiune renăscută,  dar şi “Reabilitarea patrimoniului cultural, O nouă şansă pe piaţa muncii” şi “Strategia de dezvoltare durabilă a oraşului”. Sperăm să reuşim să realizăm şi alte proiecte cu fonduri europene pentru a finaliza modernizarea oraşului Buşteni până în 2015. Ne dorim ca staţiunea să intre în rândul celor internaţionale”, a precizat primarul staţiunii Buşteni, Emanoil Savin. Printre investiţiile  administraţiei locale pentru anul 2011 se mai numără reabilitarea captărilor de apă, modernizarea celor 13 străzi din cartierul Podul Zamorei şi a infrastructurii din cartierul Piatra Arsă. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co