Turism

Proiect de promovare turistică

“Promovarea resurselor naturale şi antropice existente în zona turistică Buşteni în scopul dezvoltării şi consolidării turismului intern” este obiectivul general al unui nou proiect derulat de primăria staţiunii de la poalele Bucegilor.

Astfel, se pun în aplicare o serie de activităţi de promovare, un rol important avându-l şi portalul staţiunii care prin conţinutul său va promova resursele turistice având ca scop principal creşterea numărului de turişti tineri în zonă. “Staţiunea Buşteni dispune de foarte multe resurse, care l-a ora actuală consider că trebuiesc reamintite turiştilor. Aceştia trebuie repoftiţi în staţiune ca să le descopere. Staţiunea Buşteni este una dintre cele mai pitoreşti staţiuni aşezate pe cursul superios al Văii Prahovei, are abruptul Masivului Bucegi care se vede în toată splendoarea lui şi prin promovare beneficiază localitatea în ansamblul său şi fiecare individ în parte în subsidiar”, a declarat viceprimarul staţiunii Buşteni, Nae Savel.
În urma activităţilor de promovare, iniţiatorii proiectului speră să crească gradul de atractivitate al staţiunii şi numărul de turişti din staţiune cu minim 5%, iar numărul mediu de nopţi petrecute de vizitatori să crească de la două, la trei. Nu vor fi uitate, însă, nici activităţile şi sporturile montane şi de aventură care pun în valoare specificul zonei şi prin care se urmăreşte creşterea perioadei de staţionare în Buşteni a turiştilor tineri.
“Este o dorinţă mai veche aceea ca staţiunea să-şi recapete renumele de staţiune pentru tineret. În strategia de dezvoltare a Consiliului Local Buşteni acest lucru se va materializa şi prin acest proiect prin care vom promova resursele”, a spus managerul proiectului, Ion Vasilescu.
Obiective importante
Concret, vor fi promovate online, dar şi cu ajutorul unor pliante, filme sau videoclipuri resursele naturale din zonă, cum ar fi Babele şi Sfinxul, Cascada Urlătoarea, traseele turistice omologate, dar şi resursele antropice de pe teritoriul staţiunii: Casa Memorială “Cezar Petrescu”, Biserica Domnească, Monumentul “Ultima Grenadă” sau Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Proiectul “Revigorarea turismului în zona Buşteni prin promovarea resurselor naturale şi antropice locale” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007–2013, axa prioritara 5, are o valoare totală de aproape 1 milion de lei, iar durata de implementare este de 24 de luni. Adrian BURCEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co