Actualitate

Probleme cu prioritatea pe DN1 – Carambol la Băneşti

accUn grav accident de circulaţie s-a produs joi seară pe Drumul Naţional nr. 1, în dreptul localităţii Băneşti. Trei maşini au fost avariate din cauza unui şofer care nu a acordat prioritate. La faţa locului au sosit echipajele de intervenţie. Pe fondul neatenţiei, conducătorul unui Opel cu remorcă vroia să iasă pe DN1, însă nu a acordat prioritate. În acel moment, pe sensul său de mers, venea un Renault. Şoferul acestuia a încercat să evite impactul, a pătruns pe contrasens, a lovit o Dacie Super Nova, iar aceasta a intrat într-un Logan. În urma accidentului, o fetiţă de 13 ani şi un bărbat au ajuns la Spitalul Municipal din Câmpina cu răni uşoare.
Ciorobea Vasile, şofer Dacia Logan: „Eu veneam de la Câmpina, mergeam spre Urleta, am făcut oprire aici, am dat prioritate la cei din faţă, la un moment dat, celui care a ieşit de la Urleta, omului de acolo cineva de pe prima bandă i-a făcut semn să iasă, că îi dă prioritate, cel de pe banda a doua care venea dinspre Ploieşti nu a observat treaba asta şi a mers spre Câmpina. Când a văzut că iese, a pus frână, l-a aruncat în mine, după care l-a aruncat în Nova care venea înspre Ploieşti. Asta e maşina mea, cu care eu mergeam spre Urleta.”
Agent şef Popov, Biroul Poluţiei Rutiere DN1: „Autoturismul cu rulotă a ieşit de pe drumul dinspre Urleta în DN1 fără a acorda prioritate, motiv pentru care autoturismul Renault, în manevra de evitare, a intrat pe contrasens şi a lovit cele două maşini, Loganul şi Supernova.”
Pompierii au intervenit prompt, pentru a îndepărta riscul producerii unei explozii. Ion Claudiu, Şeful Gărzii de Intervenţii, Detaşamentul Pompieri Câmpina: „În urma solicitării la dispeceratul 112, am fost anunţaţi că s-a produs un accident pe raza comunei Băneşti, la km 88 plus 100, şi că există pericolul expunerii unui incendiu din pricina deversării unor produse petroliere în urma impactului. La sosirea noastră la locul intervenţiei, am constatat ca s-a produs un accident rutier între cele trei autoturisme, respectiv un Renault Scenic, Dacia SuperNova şi un Logan. Au fost vătămate: o fetiţă de 13 ani şi un domn care se afla la volanul Daciei Logan, dar cu mici excoriaţii la mâini şi la cap. Una dintre victime, respectiv fetiţa de 13 ani, a fost transportată de către Serviciul de Ambulanţă Câmpina la Centrul de Primire Urgenţe Câmpina.”
Până când Drumul Naţional nr. 1 a fost curăţat, traficul s-a desfăşurat cu dificultate. Pentru a nu paraliza complet circulaţia, poliţiştii au deviat maşinile pe lângă partea carosabilă.adelina ANEI

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co