HI Tech

Primul camion electric de la Mercedes

Mercedes-Benz a prezentat publicului aflat la salonul auto IAA din Hanovra, Germania, primul sau camion electric 100%.

Urban eTruck, functioneaza pe baza a trei baterii litiu-ion, care ofera o autonomie de 200 de km, potrivit CarScoops.com.

Iar avand in vedere ca acest camion e destinat transportului urban, nu pe autostrazi, distanta pe care o poate parcurge pana la urmatoarea reincarcare e destul de mare.

mercedes-camion
Realizat exclusiv pentru a funcţiona cu energie electrică, Urban eTruck oferă o privire în viitorul industriei camioanelor, în condiţiile în care vehiculele cu motoare cu ardere internă pot fi în curând interzise sau puternic restricţionate.

Puterea lui eTruck vine din cele două motoare ce livreze 250 de kW (339 de CP) şi, mai important, un cuplu de 999 Nm. Pachetele de baterii litiu-ion iau forma a trei module individuale care, combinte, oferă o capacitate totală de 212 de kWh. Acest lucru permite vehiculului să se deplaseze până la 200 de km (124 mile), pe o singură încărcare. Un sistem de frânare recuperativă a fost, de asemenea pusă în aplicare pentru a ajuta bateriile.

Ca şi în cazul altor produse recente la Mercedes, eTruck se concentrează în mare măsură pe tehnologiile avansate. Cabina este dotată cu un display central de 12.3 inch, prezentând toate informaţiile vitale ale vehiculului, precum şi furnizarea de servicii de navigaţie, inclusiv hărţi tridimensionale. Un afişaj proeminent arată capacitatea bateriei, asigurând în permanenţă şoferul despre câţi kilometri mai poate duce acumulatorul.

Camionul electric realizat de Mercedes-Benz a fost scos pe sosele inca din luna aprilie, iar in 2017 vor fi publicate rezultatele testelor. Astfel, ramane de vazut cand va fi pus in vanzare.

Urban eTruck mai are un ecran de 12,3 inchi care iti arata cata baterie mai ai, dar si informatii privind traseul. In plus, e dotat cu doua motoare, care insumeaza 339 de cai-putere.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co