Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Sanctiunile impotriva soferilor s-ar putea imblanzi

Şoferii care au greșit şi au rămas fără permisul de conducere și-l vor putea recupera mai ușor!

Astfel, conform unui proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iniţiat de 47 de deputaţi PSD şi unul de la Minorităţi, vor fi eliminate două dintre cele patru condiţii, prezente în legislaţia actuală, pe care trebuie să le îndeplinească şoferii cu permisul suspendat în condițiile în care doresc să-şi recapete mai rapid dreptul de a conduce maşina.

Șoferii ar urma să treacă doar de testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie şi să aibă permis de conducere de peste un an de zile, adică să nu fie începători, fără însă a mai fi obligaţi să îndeplinească în plus alte două condiţii: să nu fi solicitat reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani, iar în ultimii doi să nu fi avut permisul de conducere suspendat.

Pentru a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare a permisului, şoferii trebuie să facă o cerere către şeful Poliţiei Rutiere din judeţul pe rază căruia a fost sancţionat.

O altă prevedere din lege care ar putea fi relaxată se referă la „recidiva“ unor fapte. Astfel, dacă un şofer comite, într-un interval de două luni de la data restituirii permisului, o nouă faptă contravenţională (pentru care legea prevede ridicarea permisului), la perioada de suspendare a carnetului se vor mai adăuga încă 30 de zile.

Conform legislației actuale, perioada de suspendare este de șase luni.

Autorii inițiativei mai propun şi suprapunerea perioadelor de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, în cazul şoferilor care au comis consecutiv mai multe contravenţii, astfel încât aceştia să primească mai repede permisul înapoi.

„Când o persoană căreia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o faptă prevăzută cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce săvârşeşte în perioada în care are drept de circulaţie o nouă contravenţie pentru care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se aplică suprapunerea perioadelor de suspendare dispuse pentru fiecare contravenţie“, se arată în proiectul de lege.

În prezent, legislaţia prevede că „în cazul suspendării exercitării dreptului de a conduce, se aplică distinct perioade de suspendare pentru fiecare contravenţie“.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co