Actualitate

Politia atrage atentia asupra aplicatiilor folosite pe telefoanele mobile

Poliţia Română recomandă cetățenilor să acorde o atenție sporită atunci când folosesc telefoanele mobile.

Astfel, spun reprezentanții Inspectoratului General al Poliție Române, este bine să nu folosim reţelele wi-fi publice pentru operaţiuni bancare, comerţ online sau afaceri personale, şi trebuie să fim atenți atunci când acordăm permisiunea diverselor aplicații să ne acceseze datele.

„Pentru a folosi telefonul mobil în siguranţă, vă recomandăm să instalaţi doar aplicaţiile necesare şi numai după ce aţi verificat la ce date au acces (poziţionare geografică, contacte, apeluri telefonice etc.). Pentru a îl folosi în siguranţă, poliţiştii vă recomandă să fiţi precauţi când instalaţi diverse aplicaţii şi să nu accesaţi link-urile primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale. Setaţi o parolă sau un pattern pe telefon şi cod PIN pe cartelă. Trebuie să cunoaşteţi setările de securitate pentru telefon şi să configuraţi dispozitivul la blocare automată. Configuraţi-vă telefonul astfel încât să se blocheze automat după (re)pornire sau la un interval de timp cât mai scurt în cazul inactivităţii”, transmite Poliţia Română.

IGPR mai recomandă și salvarea periodică a datelor pe un suport extern, pentru a le putea recupera în caz de pierdere, dar și evitarea deschiderii ataşamentelor aferente unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi sau accesarea link-urilor primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co