Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Primăria suportă 50% din preţul obţinerii permisului

Iniţiativă inedită în Buşteni pentru prevenirea absenteismului şcolar şi încurajarea tinerilor din alte oraşe să se înscrie la cursurile Colegiului „Ion Kalinderu”. Administraţia stațiunii  a hotărât să-i sprijine financiar pe toţi liceenii din clasele terminale care doresc să obţină permisul auto, însă cu o condiţie – numărul absenţelor nemotivate să nu treacă de 20.

Pentru 150 de tineri de la liceul “Ion Kalinderu” din  Buşteni visul de a obţine permisul auto s-a transformat acum în realitate. Primăria va suporta 50% din contravaloarea costurilor, adică fiecare elev va fi scutit de plata a 500 de lei. Deja primele cereri de înscriere au fost completate, iar în curând tinerii vor începe cursurile de legislaţie. În plus şi şcolile auto din staţiune vor face o reducere de 20% pentru elevi. „Vom avea mai mult de lucru în următoarea perioadă şi acest lucru nu poate decât să ne bucure. Am decis să le oferim şi noi o reducere în valoare de 50 de lei. În total, costurile ajungeau la 1.300 de lei, însă în urma sponsorizărilor din partea primăriei şi a bonificaţiei acordate de noi, vor trebui să mai achite doar 550 de lei, sumă pe care o acceptăm şi în trei rate”, a precizat Constantin Miclea, patronul unei şcoli auto.

Fără chiulangii
Pentru a obţine subvenţia, liceeni trebuie să aibă o frecvenţă foarte bună la unitatea în învăţământ, adică se admit maxim 20 de absente nemotivate. Şcoala are obligaţia să ţină aceste evidenţe, iar cine nu întruneşte această cerinţă nu beneficiază de ajutorul financiar. „Elevul poate fi domiciliat în orice oraş din ţară, însă obligatoriu trebuie să studieze la colegiul nostru. Noi, ca reprezentanţi ai şcolii, am introdus şi condiţia ca liceenii să frecventeze cursurile, pentru că dorim să eliminăm absenteismul. Ideea a fost foarte bine primită de părinţi şi elevi, dar şi de Consiliul Local care a decis să sprijine această iniţiativă”, a explicat directorul Colegiului „Ion Kalinderu” din Buşteni, Mirela Dobrea. 75.000 de lei este suma alocată din bugetul local pentru cei 150 de liceeni din clasele a XI-a şi a XII-a de la Buşteni care vor urma cursurile auto. „S-a aprobat în unanimitate de către Consiliul Local această propunere. Cred că este un lucru extraordinar pentru că aceşti copii vor pleca la facultate şi majoritatea vor fi nevoiţi să-şi caute un loc de muncă, iar permisul de conducere este esenţial. Mă bucur foarte mult că am reuşit şi le urez succes liceenilor încă de pe acum la examenul auto”, a spus primarul staţiunii Buşteni, Emanoil Savin.
Liceeni nu vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru deplasările în alte oraşe în vederea testării psihologice sau a întocmirii fişei medicale, deoarece toate  vor fi efectuate în oraşul Buşteni. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co