Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Primaria pune in vedere ploiestenilor sa incheie asigurarea obligatorie a locuintei

Primăria Municipiului Ploiești, prin Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, le reamintește contribuabililor ploieșteni (persoane fizice și juridice) că, în conformitate cu prevederile Legii 260/2008, republicată, privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și a inundațiilor, cu modificările și completările ulterioare, au obligația să își asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcțiile cu destinația de locuința pe care le au în proprietate.

Polița de asigurare împotriva dezastrelor (PAD) reprezintă înscrisul care atestă încheierea contractului de asigurare a locuinței și dovada existenței asigurării obligatorii. De altfel, PAD acoperă cele trei riscuri de bază: cutremur, inundații și alunecări de teren, ca fenomene naturale și reprezintă o poliță separată față de cea facultativă.

Municipalitatea menționează, de asemenea, că nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare a locuințelor, în condițiile prevăzute de lege, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co