Invatamant

Prichindeii vor învăţa la grămadă

aglomeratie-la-gradinite-2Grădinițele din stațiunea de pe Valea Prahovei și-au depășit, deja, capacitatea de înscriere, cu toate că perioada depunerii dosarelor nu s-a încheiat. Se preconizează o activitate viitoare cu un număr dublu de copii pe grupă.

Grădiniţele din Sinaia vor fi supraaglomerate în toamnă, la începerea unui nou an educațional. Înscrierile au demarat pe 1 martie, iar până acum, numărul locurilor libere a fost cu mult depăşit de cererea mare. De exemplu, la unitatea cu program prelungit „Floare de Colţ”, numărul maxim de locuri disponibile pentru anul şcolar 2010 – 2011 este de 20. Teoretic, însă!  Directorii unităţilor preşcolare nu-i pot refuza pe părinţii insistenți, iar soluţia de compromis este chiar o eventuală dublare a numărului de copii într-o grupă. „Părinţii au fost nerăbdători să-şi înscrie micuţii la grădiniţă. La „Floare de Colţ”, pentru grupa mică, s-au înscris 29 de copii, chiar dacă avem 20 de locuri pentru următorul an şcolar, la „Fluturaşii” deja numărul de copii este depăşit, iar la „Puişorul Moţat” este aceeaşi situaţie. Locuri mai avem la Grădiniţa nr. 1, situată pe Strada Mihail Kogălniceanu din Sinaia. Îi aşteptăm, în continuare, pe părinţi să-şi aducă prichindeii la grădiniţă, deoarece împreună cu autorităţile locale încercăm să găsim un loc pentru toţi copiii din staţiune”, a precizat directorul grădiniţei „Floare de Colţ”, Mioara Petre.

O problemă greu de rezolvat
Chiar dacă grădiniţele au acceptat mai mulţi prichindei decât numărul maxim admis, tot nu este rezolvată problema locurilor insuficiente. Peste 100 de micuţi vor rămâne neînscriși, iar în momentul de faţă nu sunt soluţii pentru rezolvarea problemei. Potrivit normelor, într-o grupă ar trebui să fie între 15 şi 20 de preşcolari, astfel încât cadrele didactice să se poată ocupa, fără probleme, în aceeaşi măsură de toţi. Din cauza suprasolicitării, s-a ajuns, însă, la mărirea numărului de copii dintr-o grupă chiar şi la 30. Conform statisticilor, în stațiunea Sinaia natalitatea a crescut în ultimii ani, însă numărul unităţilor și capacitatea lor au rămas aceleaşi. Părinţii îşi mai pot înscrie copiii la unităţile din  staţiune până pe 12 martie.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co