Sport

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, anunţă reformă în fotbalul românesc!

►din această iarnă, legitimaţiile jucătorilor vor fi schimbate, urmând să conţină şi C.N.P.-ul fotbalistului.
►taxele către FRF au fost amânate până la 1 mai cu menţiunea că „la acea dată, nicio echipă datoare nu va mai fi programată”.
►reprezentanţii cluburilor din Liga a II-a şi a III-a au aflat despre măsurile ce vor fi luate pentru implementarea planului de restructurare al sistemului competiţional.
►preşedintele FRF, Mircea Sandu, este decis ca în următorii 4-5 ani să se ajungă la o singură serie de Liga a II-a şi maxim 4 serii de Liga a III-a.
►conform normativelor UEFA, care vor deveni obligatorii în cel mai scurt timp, salariile angajaţilor cluburilor care doresc statut profesionist, nu vor mai putea fi plătite din fonduri publice.
►preşedintele şcolii de fotbal „Caraimanul Euro-Africa” Buşteni, prof. Gavrilă Petre,  a fost numit antrenor federal zonal de juniori pentru judeţul Prahova.

Anul 2011 a debutat furtunos pentru fotbalul românesc, chiar dacă la suprafaţă valurile nu au dimensiuni extrem de înalte.
La una din întâlnirile preşedintelui F.R.F., Mircea Sandu, ce a avut loc la Câmpina, gazdă fiind hotelul „Muntenia”, cu reprezentanţii cluburilor  afiliate la Federaţia Română de Fotbal din Muntenia, Dobrogea şi Moldova, au fost dezbătute problemele cu care se confruntă fotbalul românesc dar şi reorganizarea „sportului rege”.
Numărul nejustificat de mare de echipe din Ligile a II-a şi a III-a, coroborat cu criza economică prin care trece ţara, a dus la numeroase abandonuri, astfel că federaţia a ajuns cu cuţitul la os şi a pus la cale o reformă în mai mulţi paşi.
Printre subiectele abordate a fost şi amânarea plăţii taxelor către FRF, „Naşul”  fiind de  acord ca până la sfârşitul lunii aprilie toate echipele să-şi plătească datoriile, cererea venind în ajutorul celor bugetare, care nu ar fi avut bani pentru vize, legitimări, transferuri, taxe, etc.
De asemenea, „boss”-ul  FRF a decis ca din această iarnă legitimaţiile jucătorilor, pe baza cărora se va întocmi „Raportul de joc”, să cuprindă şi C.N.P.-ul fotbalistului, fiind primul pas către un sistem naţional, informatizat, de evidenţă a jucătorilor care trebuia implementat de multă vreme.
Mircea Sandu a făcut publice câteva dintre măsurile ce vor fi luate pentru implementarea planului de restructurare a sistemului competiţional, acestea nefiind impuse de voinţa conducerii FRF, ci de realitate şi de normativele UEFA care vor deveni obligatorii în viitorul apropiat.
În privinţa antrenorilor, a fost tras un semnal de alarmă în legătură cu jucătorii care fac pe antrenorii fără a avea o licenţiere, preşedintele şcolii de arbitrii, Mircea Rădulescu, spunând: „am retras 200 de licenţe de antrenori, categoria B, şi vom fi mai drastici în calificarea şi perfecţionarea antrenorilor”.
Reforma preconizată de Mircea Sandu presupune o etapă intermediară de tranziţie în care Liga a II-a va avea două serii a 12 echipe cu play-off şi play-out, iar Liga a III-a va fi alcătuită din 6 serii a 14 echipe.
Următorul pas va fi făcut imediat, Liga a II-a va avea o singură serie cu 18-20 echipe, iar Liga a III-a va cuprinde 4 serii a 16 echipe fiecare. Urmează adoptarea celui de-al patrulea eşalon care să facă mai uşoară tranziţia dintre Campionatele judeţene şi Liga a III-a. Deci vor fi grupate cele mai bune 4-5 echipe din fiecare campionat judeţean în serii regionale, la care se adaugă cele retrogradate din Liga a III-a, cel de-al cincelea nivel va cuprinde campionatele organizate de AJF-uri. Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co