Actualitate

Premiu special pentru rezultate didactice

UPC România a premiat cu un laptop performant, “Profesorul Anului”. Titlul a fost câştigat, ca şi anul trecut, de un profesor de informatică.

Săptămâna trecută, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Prahova, profesorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, Luminiţa Râpeanu a fost cea care a primit laurii, deoarece de ani de zile antrenează campioni. Nu este prima dată când UPC România premiază performanţa. Proiectul „Profesorul Anului” a fost iniţiat la nivel naţional tocmai pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice care îşi fac meseria cu pasiune. „Dorim să acordăm o importanţă deosebită valorilor din domeniul educaţiei. Şi tocmai de aceea răsplătim aceste valori oferind acest  laptop performant”, a declarat managerul regional comunicare UPC Romania, Ştefan Stanciu.

Cu adevărat s-a făcut performanţă
Numărul mare de premii la olimpiade naţionale şi internaţionale a fost decisiv în alegerea “Profesorului Anului”. „Cred că acest premiu este o recunoaştere a rezultatelor elevilor din cadrul Colegiului Naţional, dar şi al judeţului Prahova. Elevii mei au obţinut două premii importante: medalia de argint şi medalia de bronz la Balcandiada de juniori. Sunt din ce în ce mai puţini copii atraşi de informatică, pentru că este o disciplină foarte grea. Elevii trebuie să aibă cunoştinţe de matematică, şi nu numai dar aceşti ultimi doi elevi din clasa
a V-a au reuşit pentru că sunt pasionaţi de programare, ba chiar unul dintre ei este pasionat de orice din informatică-grafică, instalări şi chiar repară”, a spus Luminiţa Râpeanu.
„Există un obicei ca la sfârşitul anului calendaristic să fie premiaţi profesorii şi elevii cu rezultatele cele mai bune”, a declarat inspectorul general ISJ Prahova, Gheorghe Borovină, despre altă premiere, respective cea pe care obişnuieşte să o facă instituţia pe care o conduce. „Am mers la Balcaniadă, acum doi ani şi, în general, din clasa a V-a până acum am luat menţiuni, locul III…, la Olimpiada Naţională”, a spus elevul Marius Petcu.
UPC România sprijină educaţia conferind şi distincţia “Elevul anului”. Anul acesta, premiul Elevul anului a fost câştigat de olimpici aleşi din şase oraşe din ţară. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co