Cultura

Premieră absolută la Buşteni

Ma-mut-la-tata-provizoriu-B2-rezolutie-micaÎn zilele de  04 şi 05 martie 2013 la ora 18.00, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, vor avea loc două reprezentaţii în premieră absolută cu spectacolul de Teatru „Mă mut la tata” în regia lui Nelu Colceag.
Piesa este o continuare, dar şi o replică la piesa „Mă mut la mama” în aceiaşi regie şi cu un scenariu de Andreas Petrescu şi.. „un pic Gabriel Fătu”, piesă care s-a bucurat de un real succes jucându-se cu casa închisă la, absolut, toate reprezentaţiile; şi a avut destule, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. Numai la Buşteni s-a  jucat de două ori cu sala plină de fiecare dată. Subiectul piesei era legat de situaţiile ridicole generate de complexulfreudian al lui Oedip. Complexul oedipian apare la băieţii puberi şi se manifestă ca gelozie împotriva tatălui.
În piesă ridicolul apare din extinderea acestui complex dincolo de vârsta naturală, băieţii, de data, aceasta sunt persoane adulte şI  însurate, şi se manifestă cu atât mai puternic, cu cât tatăl este un intrus, mama voind, de fapt, să se recăsătorească.
Piasa „Mă mut la tata” este o producţie a Companiei de Teatru Daya în perteneriat cu Primăria oraşului Buşteni şi îi are ca protagonişti pe Adriana Trandafir, Andreas Petrescu, Gabriel Fătu şi Adrian Păduraru. Primii trei au format şi distribuţia piesei „Mă mut la mama”. Dar Gabriel Fătu ne-a vândut  „o… jumătate de secret”:  Având în vedere că  premiera va fi la Buşteni, tatăl va fi din Buşteni. Ni se pare firesc dar, oare, cine va fi…?  Vom afla doar dacă mergem la spectacol.
Întrucât spectacolul este dedicat Primăverii, atât a celei din natură cât şi a Primăverii din suflet, Femeia, intrarea la spectacol se va face pe bază de invitaţie iar invitaţiile se vor găsi la Primăria oraşului Buşteni şi la Centrul Cultural „Aurel Stroe”. La reprezentaţia de luni, 04 martie, vor fi invitaţi elevii Colegiului Kalinderu dar şi ai claselor gimnaziale din şcoli, iar pe data de 05 martie vor fi invitate autorităţile oraşului şi alte persoane adulte.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co