Cultura

Expoziţie – ”Culoare şi simţire” pentru Sinaia!

expoO interesantă expoziţie de pictură şi decoraţiuni pe sticlă şi ceramică este găzduită în aceste zile la Centrul Cultural „Cramen Sylva” din Sinaia.

Târgovişteanca Maria Coman a vernisat expoziţia ”Culoare şi simţire”. Zeci de tablouri au însufleţit simezele centrului sinăian şi vor putea fi admirate de iubitorii de frumos din staţiune şi de turiştii care vin aici.
Artista expune la Sinaia picturi în ulei şi tehnică mixtă, tablouri care reprezintă flori şi naturi statice. Maria Coman pictează de la sfârşitul anului 2009.
A fost mâna destinului care a lucrat în favoarea sa, în acea perioadă cunoscându-l pe artistul plastic Mihai Şerbănescu, profesor la Şcoala de Artă “Octav Enigărescu” din Târgoviste. Maria Coman spune că pictura era un vis mai vechi de-al său, iar criticile pe marginea primelor încercări îi dau curaj să meargă mai departe.
„Când eram copil, eu am cochetat puţin cu pictura, cu desenul în special, dar, din păcate, am mers pe alt drum. Târziu m-am înscris la şcoală şi de acolo…, toată povestea pe care o vedeţi. Tablourile sunt o parte din trăirea mea, o parte din sufletul meu, o parte din starea mea…”, a declarat artistul plastic Maria Coman.

Talent, dincolo de vârstă
Absolventă a Şcolii de Artă Decorativă “Athena” din Torino – Italia, Maria Coman a reuşit şi de această dată să surprindă publicul prin viziune, forţă şi tenacitate. „Dacă dascălul are talentul să observe calitatea, amprenta elevului, înseamnă că poate să facă minuni. Şi iată că la o astfel de minue asistăm acum, chiar dacă şcoala de artă pe care a urmat-o patru ani este făcută la o anumită vârstă. Doamna Coman are această calitate de a picta şi de a ajunge la o anumită treaptă în domeniul artelor vizuale”, a spus profesorul de arte plastice Mihai Şerbănescu.
Pentru Maria Coman drumul afirmării este abia la început. Pânzele sale au intrat deja în colecţii particulare din toate colţurile Europei. Natura statică, pastelul şi pictura abstractă sunt punctele sale tari, însă artista şi-a propus să abordeze acum şi peisajul. Expoziţia de la Centrul Cultural ”Carmen Sylva” din Sinaia este deschisă timp de o lună. Adrian BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co