Actualitate

Pregătiţi pentru deszăpezire

Autorităţile judeţene dau asigurări că sunt pregătite să întâmpine iarna şi să acţioneze promp în cazul în care vor începe ninsorile.

În prezent, filiala prahoveană a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este aprovizionată cu 710 tone de sare, 81 de utilaje – dintre care 66 închiriate- şi are disponibil pentru acestea, pentru a interveni, 22 de tone de motorină.
În Prahova, utilajele au fost deja puse la treabă.
”Vă informez că am intervenit şi săptămâna trecută, când a fost o fulguială uşoară la Sinaia. Am intervenit preventiv cu utilajele din dotare. Şi la Sinaia şi la Cheia am mutat utilajele de la câmpie, adică din zona Blejoi şi Bărcăneşti, şi  le-am dus la munte. Aşa vom proceda în continuare, dacă va fi cazul”, a declarat directorul CNADNR Prahova, Valerian Manta.
Gata şi pentru măsuri extreme
În cazul în care prognoza meteo o va impune, decizia de închiderea drumurilor va fi luat la nivel local. ”Vom face aşa cum procedăm an de an. De comun acord cu poliţia şi ISU, stabilim sectorul, anunţăm prefectul şi îl închidem, indiferent de oră, urmând ca a doua zi să întocmim şi actele cu datele exacte despre unde, până unde este închis, direcţia vântului şi toate celelalte date”, a declarat directorul CNADNR Prahova, Valerian Manta. În caz de ninsori, cele 81 de utilaje vor avea de deszăpezit  327 de kilometrii de drum. Autorităţile prahovene susţin că blocajele din iarna trecută de pe drumurile naţionale nu au ţinut de judeţul nostru, ci de responsabilii din cele învecinate, care nu ar fi intervenit la timp, cu uitilajele. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co