Invatamant

Pregătiri suplimentare

Rezultatele dezastruoase de la prima sesiune a examenului de bacalaureat i-a pus pe gânduri pe elevii picaţi, dar şi pe profesori.

Aşa se face că, în această perioadă, multe dintre unitaţile de învăţământ din Prahova au decis să-i ajute pe elevi să treacă cu bine examenul din august.
S-a făcut un plan și, de mai multe ori pe săptămână, elevii se vor întâlni cu profesorii la şcoală pentru meditaţii.
La liceul „Toma Socolescu” din Ploiești, primele pregătiri au fost deja făcute.
„Noi deja am început la biologie pregătirile suplimentare. Subiectele din prima sesiune au fost destul de dificile, aşa că au nevoie de muncă multă acum. Ei m-au sunat să mă întrebe dacă vreau să-i ajut, iar eu nu am stat pe gânduri. Îi ajut cum pot mai bine”, a declarat Camelia Boca, profesor de  biologie.
„Noi şi în timpul anului am făcut pregătiri cu elevii. Acum le vom relua pentru cei care nu au reuşit în prima sesiune. Cei mai mulţi profesori sunt şi ei acum în vacanţă pentru câteva zile, dar de pe 18 iulie pregătirile vor fi intense la şcoala noastră”, a declarat directorul Liceului „Toma Socolescu”, Eufrosina Albu.

Meditațiile sunt necesare
Cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu au nevoie de pregătire la materiile reale. „Sunt organizate pregătiri suplimentare la fizică, chimie, matematică, dar şi română sau biologie. Sper ca elevii să reuşească să obțină rezultate mult mai bune la sesiunea din toamnă”, a adăugat Eufrosina Albu.
„Eu am nevoie de pregătire la fizică. Au fost nişte subiecte foarte grele şi am picat. Acum mă pregătesc intens şi sper să trec cu bine”, a declarat unul dintre elevii meditați.
Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului va începe pe 22 august cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Pe 23 şi 24 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulatie internaţională, iar pe 25 şi  26 august este programată cea a competenţelor digitale.
De pe 29, vor începe probele scrise. Pe 4 septembrie, elevii vor afla cât de bine au fost pregătiţi şi ce note au reuşit să obţină. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co