Invatamant

Greu cu titularizarea

Concursul de titularizare organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Prahova a fost şi anul acesta plin de surprize.

Aproape o treime dintre profesori au părăsit sala, speriaţi de gradul de dificultate al subiectelor. Din mai bine de 1.400 de dascăli înscrişi la concurs, doar 983 şi-au făcut treaba până la capăt, astfel încât tot atâtea lucrări au ajuns la centrele de corectare. Unii dintre candidaţi nu s-au prezentat, iar foarte mulţi s-au retras în timpul testării, preferând să-şi păstreze notele de anul trecut sau posturile deja ocupate. În prima zi a săptămânii, la fiecare centru de examinare au fost afişate notele obţinute de candidaţi la probele scrise. „Vom avea, în această situaţie, repartiţii şi în luna august. Tot în acea lună, în funcţie de felul în care s-au făcut repartiţiile, se va mai ţine un concurs. De data acesta, va fi unul de suplinitori, care se va ţine doar la acele discipline unde vor mai fi încă locuri libere după repartiţia publică”, a declarat inspectorul general al ISJ Prahova, Gheorghe Borovină.
Urmează repartiţiile
Rezultatele finale vor fi comunicate candidaţilor pe 21 iulie, iar pe 22 are loc prima etapă a repartiţiei posturilor în şedinţă publică.
O a doua etapă a repartiţiei este programată pe 29 iulie, când vor fi invitaţi să îşi adjudece posturile rămase libere dascălii care au susţinut examenul de titularizare în afara judeţului Prahova.
În luna august va avea loc concursul de suplinire, doar la disciplinele unde este necesară o ierarhizare a candidaţilor la poziţia de profesor suplinitor. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co