Actualitate

Prahovenii au trecut in numar mare pragul caravanei SMURD “Fii pregătit!”

Peste 557 de prahoveni de toate vârstele şi din toate categoriile sociale au trecut pragul Caravanei SMURD “Fii pregătit!” de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, în perioada 22-23 septembrie.

Sâmbătă, caravana a fost amplasată în parcul „Dimitrie Ghica” din orașul Sinaia, iar duminică, în municipiul Ploiești.

O parte a cursanţilor au străbătut zeci de kilometri pentru a participa la lecţiile susţinute de pompierii prahoveni și voluntarii SMURD. Timp de două zile, cursanţii au învăţat cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic.

Totodată, în caravana SMURD s-a desfășurat și cursul de prim ajutor de bază la care au participat cei șapte voluntari prahoveni, înscriși în proiectul ”Salvator din pasiune”.

Caravana “Fii pregătit!” constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se organizează cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co