Actualitate

Prahova: trimis in judecata pentru ca a vrut sa mituiasca un politist

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA), pentru că a încercat să scape de o anchetă penală și a vrut să mituiască un polițist cu suma de 1.000 euro.

Banii au fost promiși agentului de la serviciul de poliție rutieră pentru ca acesta să scrie în procesul verbal că altcineva conducea mașina. Bărbatul a fost prins de ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova și, ulterior, trimis în judecată în stare de libertate pentru dare de mită de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Șoferul este acuzat și de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, precum și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Potrivit rechizitoriului, la data de 30 martie 2018, prahoveanul a condus un autoturism pe Drumul Județean 101 E, pe raza satului Gorgota, și pe Drumul Comunal de pe raza satului Fânari, din județul Prahova, deși nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice întrucât avea permisul de conducere reținut.

În momentul în care a fost oprit pentru control de către agentul de poliție, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și, fiind condus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a refuzat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Ulterior, s-a prezentat la sediul postului de poliție din care făcea parte agentul constatator, promițându-i acestuia suma de 1.000 euro cu scopul de a menționa în actele de constatare întocmite o altă persoană ca autor. Oferta a fost refuzată de agentul de poliție, care a sesizat D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Prahova.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co