Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Popriri pe salarii la ADPP Ploieşti

popririAngajaţii de la stat se gândesc cu groază la salariul lor masacrat de reducerea cu 25% hotărâtă de Guvernul României. Cei  mai mulţi dintre ei se plâng că nu mai au cu ce să-și plătească ratele la bănci, sau să-și hrănească familia.

La Administratia Domeniului Public și Privat (ADPP) Ploiești situaţia este mult mai dramatică. Nici nu au început tăierile, că angajații deja nu mai au cu ce trăi. Trei sferturi din cei 1.200 de salariați au primit de la bănci adrese cu popriri pe salarii. “Este foarte greu pentru angajați, pentru că aceste credite au fost făcute când se puteau face cu buletinul și acum nu mai pot plăti la bănci datoriile pentru că salariile nu mai sunt aceleași. Foarte mulți au popriri pe salarii”, a declarat directorul ADPP Ploiești, Dan Ioniță.
După ce au rămas fără sporurile de cel puțin 300 de lei, ratele au ajuns, pentru cei mai mulți, să fie mai mari decât salariile. Vestea nu le-a picat prea bine, pentru că, deși primiseră somații de la bănci, nu știau că deja se acționează asupra lor prin popriri. “Am primit somații, dar chiar nu mă gândeam că deja au ajuns popririle. Ce să vă zic, eu am salariul 670 de lei și la bancă trebuie să dau lunar 400 de lei. Dacă știam că mi se va tăia din salariu, probabil că nu făceam credit, dar acum… nu știu cum o să mă descurc. Deja stau opt ore nemâncată la muncă, deși vedeți bine că e treabă grea și stau toată ziua în căldură săpând”, a spus Eugenia Plăiașu, lucrător la spații verzi.

Fiecare cu necazurile lui
Sunt, însă, și cazuri mai rele. Aurica Săsărman este floricultor peisagist și la fel ca Eugenia stă toată ziua aplecată asupra răsadurilor de flori din oraș. A făcut un împrumut acum câțiva ani, pentru a-și face casă. Și lunar trebuie să dea la bănci 1.600 de lei. După tăierea sporurilor, ea și sotul ei – amândoi lucrători la ADPP- au rămas cu salariul total de 1.250 de lei. Adică, mai puțin decât rata lunară la bancă. “Nu știu cum o să mă descurc, am băiatul la liceu în oraș, care face naveta… Nu știu încotro o să o iau, că altceva nici nu știu să fac, ca să pot să plec în altă parte”, a declarat Aurica Săsărman.
Salariile nete ale angajaților ADPP Ploiești sunt cuprinse între 600 și 1.600 de lei. Pentru că nu mai au cu ce trăi, oamenii au început să se reorienteze spre alte instituții, sau firme unde salariile sunt ceva mai mari. Popririle pe salarii nu pot depăși o treime din venitul lunar net, dar chiar și așa, tot vor exista angajați care nu vor mai avea cu ce trăi după ce banca își va lua rata.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co