Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Bisericile, înaintea şcolilor

spitalJudețul Prahova a primit bani din fondul de rezervă bugetară a Guvernului și suma destinată bisericilor este aproape la fel de mare ca aceea ce va ajunge la spitale și instituții de învățământ.
Banii au fost acordați pentru finanțarea unor obiective de investiții în mai multe domenii. Nimerit sau nu, în perioada aceasta de criză, 41 de biserici din județ au primit împreună 2.095.000 de lei, în timp ce pentru școli, grădinițe și spitale, banii alocați au fost doar cu puțin mai mult decât pentru unitățile de cult, adică 2.595.000  de lei. Astfel, au primit bani nouă biserici din Ploiești, dar și două din Târgșorul Vechi, alte trei în Șirna, două în Lipănești, două în Puchenii Mari. Fiecare lăcaș de cult dintre cele 41 au primit de la 5.000 de lei, până la 300.000 de lei, așa cum a primit cel din comuna Posești.
Prefectul județului Prahova, Adrian Dobre, a spus că parlamentarii prahoveni au solicitat astfel distribuirea banilor care le vin fiecăruia și că au făcut asta după ce au primit solicitări din partea oamenilor. Dacă aceștia au văzut necesitatea de fonduri pentru biserici, nu de acceași părere sunt cetățenii, în fond alegătorii lor. “Nu mi se pare potrivit să dea mai mulți bani la biserici. Unele sunt atât de împodobite, încât arată ca bradul de Crăciun. Şi indiferent de situație, bisericile iau bani și de la enoriași, așa că ar trebui ca banii statului să se ducă pe școli și spitale, mai ales”, a spus o ploieșteancă. Strigător la cer sau nu, în timp ce biserica din Posești a primit 300.000 de lei, spitalele din Câmpina și Vălenii de Munte, care au lucrări de modernizare în plan, au primit câte 200.000 de lei.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co