Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Poliţiştii vor să ia calea străinătăţii

Oamenii legii nu mai suportă umilința salariilor diminuate semnificativ în urma tăierilor bugetare și a orelor suplimentare neplătite.
Polițiștii o duc din ce în ce mai greu și, în plus, cetățenii îi înjură ori de câte ori au ocazia. Așa că, șase oameni ai legii prahoveni au solicitat întreruperea activității.
Aceștia vor să plece la muncă în străinătate, în Occident, acolo unde pot câștiga un venit decent, cu care să își ajute familiile, dar care să le permită să își plătească și creditele la bănci. În această situație se află și un polișist în vârstă de 30 de ani, din Câmpina, care, după ce își plătește ratele la casă și își alimentează mașina cu combustibil pentru naveta până la Bușteni, mai rămâne doar cu câteva sute de lei din salariu.
„Practic, mai rămâne doar cu 50 de lei după ce-și plătește toate ratele. Chiar mi-a făcut cunoscut faptul că are tendințe de suicid. Mi se pare un lucru grav pe care trebuie să-l aducem în atenția opiniei publice și, prin intermediul dumneavoastră, celor din minister și IGPR pentru a nu avea un caz nefericit în poliția prahoveană. Oamenii vor să plece, în Anglia, Spania, Italia…, unii în IT, alții să spele mașini, ce găsesc de lucru…”, a declarat liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – Prahova, ag. Florian Ioniță.

Se îngroașă rândurile celor
cu probleme
Din nefericire, cazul nu este unic, la nivelul instituției fiind din ce în ce mai multe cazuri sociale.
„Acum a venit un coleg din concediu și mi-a spus că are o sentință definitivă și irevocabilă prin care i s-a pus sechestru pe casă, pentru a fi pusă în vânzare, ca banca să-și recupereze banii împrumutați. N-a mai putut să plătească.
Sunt foarte multe rate pe care le-a făcut, am înțeles că a avut fetița bolnavă, nici acum n-a rezolvat problema…”, a mai spus ag. Florian Ioniță.
Cât despre recuperarea orelor suplimentare neplătite în ultimii trei ani, sindicatul a acționat în judecată atât IPJ Prahova, cât și Ministerul de Interne, prima înfățișare la proces fiind în luna noiembrie.
În poliția prahoveană sunt încadrați mai puțin de 1.300 de polițiști. Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co