Actualitate

Ploiesti: se infrunta cei mai buni în streetball

Cei mai buni jucători de baschet trei la trei își dau întâlnire pentru a concura în cadrul evenimentului Ploiești Streetball.

Turneul se va disputa, sâmbătă și duminică, în parcarea unui centru comercial și face parte din circuitul național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour.

Circuitul național de baschet oferă șansa pasionaților de toate vârstele să se înscrie pentru a acumula puncte în clasamentul mondial FIBA World Ranking. În plus, punctele acumulate de jucătorii români în cadrul acestei competiții se vor contabiliza și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni.

La această competiție pot participa de la cei mai mici baschetbaliști, care intră în categoriile Baby, sub 10 ani, și Mini, sub 12 ani, până la seniorii de plus 35 de ani.

Din anul 2017 competițiile 3×3 au fost incluse pe lista disciplinelor olimpice, astfel că în 2020 se vor juca în premieră la Jocurile Olimpice din Tokyo. România are în palmares un titlu european la masculin, cucerit în anul 2014, și medalii de argint la feminin, performanță obținută în 2016. De asemenea, țara noastră se află în top 10 la nivel mondial în clasamentul pe națiuni FIBA 3×3.

 

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co