Actualitate

Ploiesti: Proiecte pentru constructia a cinci gradinite noi, din fonduri europene

Municipalitatea ploieşteană intenționează să atragă fonduri europene pentru construirea a cinci noi grădiniţe, în acele zone ale orașului în care există o criză din acest punct de vedere.

Pentru primele patru construcţii, autorităţile lucrează la documentaţia tehnică, aprobând recent în Consiliul Local o serie de hotărâri care vizează mai degrabă formalităţi birocratice, precum parcelarea terenurilor sau înscrierea în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public.

Al doilea proiect este unul recent şi prevede realizarea unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care doreşte să atragă fonduri din partea Uniunii Europene pentru construirea mai multor grădiniţe în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, una dintre acestea fiind propusă la Ploieşti.

Dacă aceste proiecte vor primi finanţare nerambursabilă, în următorii trei ani în Ploiești se vor construi trei grădiniţe cu program prelungit, în zona de vest, lângă Şcoala “I.A. Bassarabescu” din 9 Mai, în zona de sud, în curtea Liceului “1 Mai”, şi aproape de centru, pe strada Poştei. În plus va fi construită și o grădiniţă cu program normal, în cartierul Mitică Apostol, pe strada Trestioarei.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co