Cultura

Pictorul Leo Van Sluis expune la Predeal

expo-pictura-predeal-1Autorul olandez nu este prezent pentru prima dată în spațiul cultural românesc, organizând pentru iubitorii picturii și o tabără de vară, în comuna Arefu.

Casa de Cultură din Predeal găzduieşte, în această perioadă, expoziţia pictorului Leo Van Sluis. Autorul, de origine olandeză, excelează la desen, pictură şi artă grafică. În cadrul vernisajului de la începutul săptămânii trecute, artistul a impresionat criticii şi publicul prin creaţiile sale, deoarece foloseşte o serie de tehnici speciale, cum ar fi cea a liniilor granulare, puternic imprimate în placa de zinc, vopsea acrilică sau ulei. “Leo Van Sluis are o legătură puternică cu România, deoarece este căsătorit cu o doamnă din Argeş și este organizatorul taberei de vară a picturii din comuna Arefu. A venit aici cu o parte din lucrările sale şi îi mulţumim că a ales că expună la Predeal”, a precizat directorul Caseiexpo-pictura-predeal de Cultură, Nicoleta Borca.

Creații apreciate
Tablourile pictorului olandez au un succes fantastic la public, multe dintre ele aflându-se în patrimoniul Ambasadei Olandei din România, în patrimoniul Universităţilor din Olanda, au ajuns în Philadelphia, la Roma, Paris, în Germania şi în diverse colecţii particulare din țara noastră. „Pentru mine, este o onoare că am ocazia să expun la Predeal şi este pentru prima dată când văd atât de multă zăpadă. În ultimii ani, am expus în multe oraşe din România şi de fiecare dată am fost întâmpinat de oameni cu multă căldură”, a spus pictorul Leo Van Sluis.
Artistul a mărturisit, în fața publicului prezent la vernisaj, că îl inspiră natura, aceasta oferindu-i teme pentru creaţiile sale. Conducerea Casei de Cultură i-a oferit olandezului Leo Van Sluis o diplomă de excelenţă pentru tablourile sale. Pe de altă parte, expoziţia este cu vânzare, iar prietenii artei care doresc să admire creațiile pictorului sunt aşteptaţi în fiecare zi la instituţia de cultură din Predeal. Tablourile vor rămâne aici până pe 22 februarie, iar intrarea este liberă.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co