Politica

Pesediştii din Prahova l-au vrut pe Victor Ponta

IMG_4411Formaţiunea politică a Partidului Social Democrat (PSD) din Câmpina pare să fi intrat într-o perioadă de „conservare”, după tumultoasele alegeri prezidenţiale. Opinia majorităţii a fost că realegerea lui Geoană ar fi determinat şi mai multe retrageri din partid.

Alături de celelalte organizaţii din judeţ, şi pesediştii din Câmpina s-au pregătit pentru Congresul Partidului care a avut loc pe 20 februarie. Preşedintele organizaţiei locale, Ion Dragomir, a apreciat că „pesediştii prahoveni au fost alături de Victor Ponta, în proporţie de 90%, fără să fie luată o decizie unitară la nivelul Comitetului Judeţean, dându-se liber la vot, pentru a vota fiecare aşa cum doreşte”.
La baza acestei orientări a stat convingerea aproape unanimă că Mircea Geoană a pierdut singur alegerile prezidenţiale, nu PSD. Drept dovadă în acest sens, Ion Dragomir declară: „Dacă Geoană era reconfirmat în funcţia de preşedinte al partidului, sunt convins că numărul celor care părăseau partidul era mult mai mare. Despre grupul care se alcătuieşte acum, ce să spunem altceva decât că este un PD-L al PSD-ului, o încercare de a forma un nou grup parlamentar, dar sunt ferm convins că şansele de a se dezvolta şi a avea credibilitate în faţa populaţiei sunt foarte reduse”.

Negocieri de funcţii-ciolan
Un fapt inedit, declarat în exclusivitate de către Ion Dragomir, cu privire la Congresul PSD, este povestirea momentului tensionat creat de dorinţa lui Mircea Geoană de a modifica Statutul partidului pe ultima sută de metri: „La un moment dat, era gata să se întrerupă Congresul, să se întâmple ceva neplăcut, pentru că, la începutul discuţiilor s-au demarat nişte acţiuni în forţă cu privire la schimbarea Statutului, mizând pe majoritatea pe care o avea în sală, fiind sigur pe voturile ei. A fost un moment extrem de încordat, chiar cred că se scăpaseră lucrurile de sub control. S-a strigat, s-a fluierat. În momentul acela, Geoană a avut o clipă de ezitare, o perioadă de întrerupere, creând impresia producerii unui blocaj. Până la urmă, lucrurile au intrat pe un făgaş normal. Geoană a vrut să modifice Statutul pentru înfiinţarea postului de prim-vicepreşedinte. Dorea ca acesta să fie acordat prin vot, dar nu putea să numere 1.620 de voturi, în sală. Se pare că a forţat lucrurile pentru a oferi acest post lui Cristian Diaconescu, pentru ca acesta să renunţe la candidatura pentru şefia partidului. Se pare că i-ar fi oferit şi preşedinţia Consiliului Naţional, funcţie deţinută de Adrian Năstase”.

Dezamăgirile
liderului PSD Câmpina
Ion Dragomir se arată dezgustat de cei care au părăsit tabăra pesediştilor, considerându-i politicieni lipsiţi de ideologie de partid.
„Nu se poate să ai ideologie de stânga şi să pleci în dreapta. E ceva inadmisibil! Dacă nu-ţi convine ceea ce se întâmplă şi ai impresia că ideile tale nu sunt percepute şi ascultate sau nu te regăseşti, pur şi simplu pleci din politică. Nu te poţi numi un om politic atunci când fugi din stânga în dreapta. Diaconescu e un om de o calitate extraordinară şi bine pregătit, dar într-un partid mai trebuie să ai ceva suplimentar. Trebuie să ai un zvâc, ce să mai ocolim”, a declarat Ion Dragomir.Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co