Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Partidele politice scoase în stradă

IMG_4353Partidele politice din Breaza vor fi evacuate din spaţiile pe care le deţin în fosta clădire a Primăriei. Edilul vrea să aducă bani în plus la bugetul local, aducând Poşta, cu chirie, în locul organizaţiilor politice.

După ce a anunţat că va închiria un spaţiu în Primărie pentru SC Hidroprahova, primarul oraşului Breaza, Nicolae Ferăstrăieru, pregăteşte o mutare surprinzătoare pentru a aduce bani la bugetul urbei. La sfârşitul lunii ianuarie, a prezentat, într-o şedinţă de Consiliu Local, o cerere formulată de către Compania Naţională Poşta Română pentru închirierea unui spaţiu în care să-şi desfăşoare activitatea. Unde urmează să-şi găsească loc oficiul? Primarul a scos „la bătaie” sediile organizaţiilor politice, din clădirea veche a fostei Primării, pentru a le închiria Poştei Române.

Totul e pregătit
Cum Poşta Română reziliază contractul cu proprietarul, respectiv Romtelecom, pentru că plătesc o chirie de aproape 40 de milioane de lei (vechi) pe lună, pentru un spaţiu prea mic, ce nu justifică suma cerută, primarul a propus instituţiei să o primească în spaţiul ce aparţine administraţiei locale, mult mai mare decât cel în care stau acum şi cu aceeaşi valoare a chiriei. După socotelile edilului, „acest contract de închiriere ar putea aduce la buget aproximativ 500 de milioane de lei vechi, pe an”.
Deocamdată, politicienii au primit câte o adresă prin care li se aduce la cunoştinţă că, la următoarea şedinţă de consiliu, va fi prezentat un proiect de hotărâre privind încetarea contractelor de închiriere încheiate cu partidele politice pentru spaţiile din fostul sediu al Primăriei, acestea dorind a fi atribuite Oficiului Poştal din Breaza. Totodată, le va pune la dispoziţie, pentru susţinerea activităţilor specifice, o sală folosită prin rotaţie, în incinta Casei de Cultură „Ion Manolescu”, cu titlu gratuit.
Voci din rândul politicienilor locali contestă această idee, pe motiv că mulţi dintre ei au făcut investiţii de amenajare a spaţiului în care au sediul. Dacă sala gratuită pusă la dispoziţie de către primar poate asigura întâlnirile din cadrul unor şedinţe, aceasta nu va mai putea face faţă pentru toate formaţiunile politice din timpul unei campanii electorale.
Rămâne de văzut, la şedinţa Consiliului Local din februarie, cum se va rezolva problema sediilor de partid: va avea câştig de cauză sau nu, interesul financiar al oraşului?Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co