Actualitate

Percheziţii la Vama Ploieşti

Cornel Costea, şeful Vămii Ploieşti, a fost ridicat, joia trecută, chiar de la biroul său, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Aceştia au percheziţionat atât autoturismul personal al lui Costea, cât şi birourile lui şi ale câtorva subalterni. Anchetatorii au căutat bani, acte, documente, orice ar fi putut avea legătură cu infracţiunea de care sunt acuzaţi mai mulţi funcţionari ai vămii. După mai bine de o oră de discuţii, procurorii au plecat însoţiţi de unul dintre bănuiţii pentru luare de mită, respective şeful punctului vamal.
Controlate au fost şi mai multe firme de import-export.
Şoferii de pe tir aflaţi în zonă au declarat, însă, cu mâna pe inimă, că nu li s-au cerut niciodată sume de bani sau alte bunuri.
Vameşilor li se impută faptul că nu taxează corespunzător importurile de mărfuri. La Vama Ploieşti, care nu este un punct de trecere a frontierei, se face doar taxarea mărfurilor.
Cornel Costea a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus la Bucureşti pentru a răspunde întrebărilor anchetatorilor. Ulterior, acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29
de zile. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co