Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pământul a luat-o iar la vale

alunecare-bustenari-1Alunecările de teren au revenit în prim-plan, săptămâna trecută, un drum sătesc din comuna Telega fiind afectat pe o suprafaţă considerabilă.

15 familii din satul Buştenari, care apar de comuna Telega, sunt pe punctul de a rămâne izolate, din cauza faptului că drumul de acces către locuinţele lor se îngustează văzând cu ochii.
Primarul localităţii a fost anunţat de faptul că a apărut o crăpătură în drum, în cursul săptămânii trecute. Acesta a mers la faţa locului, în satul Buştenari, pentru a vedea despre ce este vorba şi, spre surprinderea lui, nu a mai găsit o crăpătură, ci o alunecare de teren în toată regula, care se întindea pe o lungime de câţiva zeci de metri şi care se adâncea într-un ritm constant.
„Am fost anunţat de către localnici că s-a produs o crăpătură de vreo 40 de metri şi am venit să monitorizăm şi era pământul plecat cam un metru şi jumătate. Repede s-a ajuns la vreo doi-trei metri adâncime. Merge către locuitorii din zona bisericii, cam 15 familii, care ar putea rămâne izolate”, a declarat primarul comunei Telega, Gheorghe Ilie.
Speranţă în autorităţile de la centru
Edilul a anunţat autorităţile de la judeţ şi acum aşteaptă să primească un sprijin financiar pentru a efectua lucrări de consolidare a zonei, înainte ca tot drumul să dispară. Momentan, stă şi se uită cum pământul o ia la vale. La fel fac şi locuitorii, pentru care alunecările de teren au devenit, de-a lungul timpului, o realitate pe care trebuie să o accepte.
„Am văzut cum, din dreptul maşinii mele, pleacă un copac şi scârţâie. Am oprit maşina şi am văzut cum s-a dus vreo trei metri-patru…”, a declarat un localnic. „Dacă se vor lua măsuri repede, nu vor fi probleme, altfel, nu o să mai fie drum aici, categoric”, a spus un altul. „Când am trecut eu să iau pâine, era o crăpătură de-o palmă, apoi s-a agravat şi e posibil să plece tot malul”, a povestit un alt bărbat care locuieşte în zona ce ar putea rămâne izolată, ca urmare a recentei alunecări de teren.
În mai puţin de 24 de ore pământul a alunecat cu peste trei metri. Primarul se aşteaptă la ce este mai rău.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co