Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Oraşul Buşteni se pregăteşte de înfrăţire

Oraşul Buşteni s-ar putea înfrăţi cu localitatea Cricova din Chişinău. O delegaţie oficială formată din reprezentanţii Camerelor de Comerţ şi Industrie din Republica Moldova şi Prahova  au poposit la Primăria din staţiune.

Întâlnirea a avut loc în cursul săptămânii trecute și oficialii celor două instituții au pus bazele unei viitoare colaborări.
Oaspeţii au fost întâmpinaţi aşa cum se cuvine de gazde, în stil tradiţional, cu pâine, sare şi o… tărie autohtonă.
„Mă bucur extraordinar de mult că îl avem pe preşedintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova aici, la Buşteni.
I-am prezentat oraşul şi au fost foarte încântaţi de ceea ce au aflat despre noi.
Acolo sunt foarte mulţi români şi vreau să organizăm mai multe vizite, pentru că acum avem oportunitatea de a ne cunoaşte mai bine”, a precizat primarul staţiunii Buşteni, Emanoil Savin.
Îi leagă atracțiile locale
Cele două oraşe au multe lucruri în comun. Cricova reprezintă una dintre cele mai mari atracţii turistice din Republica Moldova, datorită galeriilor naturale de peste 120 kilometri unde se depozitează vin, iar Buşteniul este destinaţia preferată de mii de  turişti români şi străini, datorită  traseelor montane şi a pârtiilor de schi.
O înfrăţire între cele două localităţi ar aduce numai avantaje, spun oficialii, care se vor revedea la sfârşitul acestei luni, însă nu pe Valea Prahovei, ci în Republica Moldova. „Ne interesează foarte mult colaborarea cu Buşteniul. Moldova are un drum al viilor cu nişte lucruri interesante. Am putea să conectăm drumul viilor din România, turismul montan, cu beciurile şi capacităţile care le are Republica Moldova.
Ne bucurăm că ne-am întâlnit şi i-am invitat pe reprezentanţii oraşului Buşteni la Chşinău pentru a îmbunătăţi această colaborare”, a declarat preşedintele CCI Republica Moldova, Gheorghe Cucu.
Camerele de Comerţ şi Industrie din Prahova şi Republica Moldova au semnat în primăvara acestui an un Acord de Colaborare.
Documentul este menit să susţină cooperarea bilaterală pentru dezvoltarea economică şi promovarea relaţiilor între comunităţile reprezentate de cele două instituţii. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co