Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Manuale noi pentru boboci

Ministerul Educaţiei a alocat 565.000 de lei judeţului Prahova pentru achiziţionarea de manuale. Pe băncile elevilor vor ajunge aproximativ 142.000 de cărţi noi, dar cei mai norocoşi sunt bobocii de clasa I. Aceştia vor beneficia integral de manuale nou nouţe.
“În mod normal manualele se ţin câte patru ani, dar avem şi situaţii în care acestea depăşesc această perioadă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Județean Prahova, Aurel Graur. Pentru înlocuirea tuturor manualelor uzate ar fi nevoie de 1.600.000 de lei. Acesta este necesarul care reiese în urma solicitărilor venite de la toate şcolile din judeţ. În fiecare unitate de învăţământ vor ajunge, însă, doar 30% din cărţile cerute. Aşa că, mulţi dintre elevi vor învăţa după vechile manuale sau vor fi nevoiţi să şi le cumpere. Mai grav este că, din cauza preţului mic stabilit în urma cu trei ani, împreună cu Ministerul Educaţiei, unele edituri refuză să mai furnizeze manuale.
Există, însă şi veşti bune. Şapte edituri şi-au onorat deja integral contractul, astfel că aproape 58.000 de manuale noi au ajuns deja în depozitul de carte şcolară.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co