Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Infernul de pe Drumul Naţional nr. 1

Ce se întâmplă atunci când peste 30.000 de maşini circulă pe drumul către munte? Răspunsul, probabil, îl cunoaşte toată lumea: DN1 se blochează! Problemele în trafic apar de ani buni atât vara, cât şi iarna, mai ales la sfârşit de săptămână.

Aglomeraţia pe DN1 se formează încă de la Comarnic, din cauza trecerilor de pietoni. Şoferii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru a putea trece de centrul oraşului. Şi nici nu scapă de o coloană, că şi dau de o alta, care începe de pe varianta staţiunii Sinaia şi se termină la ieşirea din Azuga. În timp ce şoferii îşi nenorocesc ambreiajul şi frânele de la maşină, pietonii aşteaptă microbuzul chiar şi 60 de minute în staţii, iar apoi sunt nevoiţi să petreacă mai bine de 120 de minute în căldură şi de multe ori, în înghesuială. Autorităţile din oraşele cu astfel de probleme, situate pe Valea Prahovei îşi pun speranţa în pasarelele de trecere. Sunt singura variantă pentru a mai decongestiona traficul aglomerat. „Avem o pasarelă în zona liceului, dar se mai impune construcţia uneia în zona gării din Comarnic, pentru fluidizarea traficului atât în weekend, cât şi în cursul săptămânii. Cu siguranţă ea va fi folosită de localnici pentru că este şi în binele dumnealor”, a precizat primarul oraşului Comarnic, Dorian Botoacă.

Pasarele…, pasarele…
Oamenii spun că o pasarelă sau chiar două ar rezolva multe probleme în localitate. În primul rând nu s-ar mai produce atâtea accidente pe DN1, soldate de cele mai multe ori cu pierderi de vieţi omeneşti, iar autoturismele nu vor mai sta în coloană, deoarece zebrele ar fi desfiinţate. „Este un calvar să circuli zilnic spre Valea Prahovei. Eu stau la Nistoreşti şi lucrez în Buşteni şi sunt zile în care trebuie să plec de acasă şi cu două ore mai devreme pentru a ajunge în timp util la muncă. Pasarelele sunt o soluţie, dar să fie construite acolo unde sunt zone aglomerate”, a spus Ion Comănescu. Din păcate, va trebui să ne obişnuim cu traficul infernal. Autostrada muntelui nu se mai construieşte, iar alte pasarele nu se mai ridică pe Valea Prahovei. Şi ne mai mirăm de ce românii şi străinii încep să se orienteze şi alte destinaţii turistice, cu o infrastructură bine pusă la punct. Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co