Actualitate

Aventura turiştilor începe din staţia CFR Buşteni

Atenţie, pericol de accidente! Cu aceste cuvinte ar trebui să fie întâmpinaţi călătorii care ajung cu trenul în Buşteni. Nu de alta, dar totul arată ca un mare şantier şi îţi trebuie ceva îndemânare ca să poţi trece de pe peron în gară.

Oamenii spun că au parte numai de surprize neplăcute pe garniturile CFR. Se circulă cu restricţie de viteză pe Valea Prahovei din cauza lucrărilor, iar întârzierile depăşesc de cele multe ori 30 de minute. Odată ce răsuflă uşuraţi că au ajuns la destinaţie, turiştii întâmpină alte probleme: şanţurile, pereţii înalţi şi fiarele dintre linii. „Eu cred că îşi bat joc de noi. S-au găsit să lucreze tocmai vara când lumea vine la munte, iar la călători nu s-au gândit înainte să facă tot dezastrul de aici. Noi trebuie să sărim de pe peron pe pământ, apoi să trecem mai multe borduri înalte şi să ocolim şi craterele. Era cât pe ce să pic de câteva ori într-o gaură. Să le fie ruşine, pentru că în alte ţări nu se procedează aşa”, a spus Ionel Vasiliu. Staţiunea Buşteni mai este cunoscută şi sub denumirea de Poarta Bucegilor, deoarece, de aici, pornesc zeci de trasee destinate iubitorilor de drumeţii. Ei bine, înainte de a pleca pe munte, turiştii îşi pot face încălzirea încă din gară.

Vai de călători
„Am avut noroc pentru că era şi soţul meu cu mine. M-a ajutat să ajung în gară, pentru că singură nu reuşeam să mă descurc printre lucrări cu toate bagajele. Cred că aşa ceva se poate numai în România”, a spus Crina Antonescu. Şi ne mai întrebăm de ce în alte staţiuni turismul merge bine pe tot parcursul anului, iar toate locurile arată impecabil.
Lucrările la staţia CFR din Buşteni au început de mai bine de doi ani şi ar trebui să fie finalizate la sfârşitul aceestui an. Se înlocuiesc atât şinele vechi, cât şi peroanele, iar călătorii trebuie să se obişnuiească încă de aici cu escalada.  A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co