Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Omagiu la peste 2200 metri înălţime

pe-munteAutorităţile din Buşteni au marcat cu mult fast Ziua Eroilor, duminica trecută. S-au depus coroane de flori la Crucea Caraiman, iar la telecabină a fost Ziua Porţilor Deschise. Sute de persoane au urcat gratuit pe Platoul Bucegilor, iar festivităţile de pe munte s-au încheiat seara.

Ca în fiecare an, conducerea staţiunii i-a omagiat pe eroii căzuţi la datorie în Primul Război Mondial. Dacă, în prima parte a zilei, s-au depus coroane de flori în centrul oraşului, la statuia Caporalului Constantin Muşat, la amiază, oficialităţile au urcat cu telecabina pe Platoul Bucegi, iar apoi, au mers pe jos o oră până la Crucea Caraiman. La eveniment au fost prezenţi prefectul Adrian Dobre, secretarul de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, George Nastasia, salvamontiştii, poliţiştii comunitari, jandarmii montani, zeci de turişti şi localnici. „Le mulţumesc reprezentanţilor instalaţiei de transport pe cablu, deoarece au înţeles că este un lucru foarte important pentru persoanele ce nu au posibilităţi să urce gratuit pe munte. Am vrut să-i omagiem pe eroi aici, la ei acasă, să-i cinstim aşa cum se cuvine pe cei care s-au jertfit în Primul Război de Independenţă”, a precizat primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin. Monumentul de pe Caraiman, situat la peste 2.200 de metri altitudine, a fost ridicat între 1926 şi 1928 în cinstea eroilor din Primul Război Mondial.

Aglomeraţie la telecabină
Sute de persoane au profitat de accesul gratuit la instalaţia de transport care face legătura dintre Buşteni şi Platoul Bucegilor. A fost aglomeraţie mare la telecabină, turiştii şi localnicii fiind nevoiţi să aştepte la rând ore bune. Decizia autorităţilor de a oferi transport gratis a stârnit multă bucurie în rândul celor care nu au mai ajuns pe munte de ani buni. „Am auzit că astăzi nu se percepe tarif şi m-am decis să urc pe munte cu familia. Am aşteptat o oră la coadă, însă era de aşteptat să fie multă lume. Le mulţumim celor care au luat această decizie, pentru că nu am mai văzut Babele şi Sfinxul de 20 de ani”, a spus Ioana Comşa. O dată ajunşi pe platou, turiştii şi localnicii, s-au bucurat de un adevărat peisaj de iarnă. A nins toată ziua, iar termometrele au arătat maxim 2 grade Celsius. Chiar dacă a fost frig, toată lumea a făcut drumeţii, poze, iar la final… o bulgăreală cu zăpadă.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co