Turism

Oferte pentru taberele de schi

Chiar dacă mai avem de trecut o toamnă până la sosirea primilor fulgi de zăpadă, iubitorii schiului trebuie să ştie încă de pe acum că pachetele pentru sezonul 2012 – 2013 au fost deja lansate.

Pe Valea Prahovei, unul din cele mai mari şi mai frumoase domenii schiabile din România, hotelierii şi administratorii marilor unităţi de cazare au pus la punct strategiile prin care încearcă să atragă iubitorii schiului şi spun că au încă de pe acum rezervări în acest sens. Nici organizatorii taberelor de schi nu au stat cu mâinile în sân şi au pregătit o ofertă tentantă atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi. Preţurile nu diferă mult faţă de cele din sezonul trecut, iar fiecare încearcă să ofere cât mai multe facilităţi clienţilor. “Pentru sezonul 2012, în Buşteni avem o ofertă de tabere de schi pentru copii şcolari şi preşcolari, începând cu data de 2 ianuarie. Ofertele cuprind tabere de schi de şase-şapte zile. În acestea sunt incluse şcoala de schi, este inclusă cazarea, masa, transportul, iar opţional, extraschi, ne dorim să facem o activitate de piscină şi jocuri de cabană. În funcţie de vârsta copiilor, activităţile de acest tip vor fi diferite. Preţul unei tabere este de 1.250 de lei”, a declarat Bogdan Ştefan, organizatorul unei tabere de schi.

La fel ca “afară”
Taberele rămân preferate în alegerea turiştilor care doresc să petreacă mai multe zile pe schiuri, în mod organizat. Unul dintre avantaje este reducerea de preţ pentru cei care aleg o perioadă mai îndelungată. “Avem cursuri intensive de schi, de trei zile, tabere de schi particulare, care sunt cele mai bune pentru copii mici – se învaţă foarte repede modul de a schia, foarte bine. O tabără de şapte zile costă 1.200 de lei şi include cazare, trei mese pe zi, schipass-ul pe şapte zile, instructori şi, după-amiaza, joculeţe de cabană, săniuş pe Gura Diham… Condiţiile sunt apropiate de cele din străinătate, deoarece spaţiile de cazare sunt foarte bune, instalaţiile sunt foarte bune, foarte rapide – sunt montate acum patru ani-, iar preţul este mai mic la noi, cu acelaşi program”, a declarat George Cotinghiu, un alt organizator al unor astfel de activităţi.
Pe Valea Prahovei, mai exact în staţiunile Sinaia, Buşteni, Azuga şi Predeal, domeniul schiabil înseamnă aproximativ 50 de kilometri, dintre care 22 sunt numai la Sinaia, pe pârtii cu grade de dificultate diferite.
Oferta de after ski din Valea Prahovei este foarte variată, turiştii putând alege între cafenele, baruri, restaurante, distracţii în aer liber sau drumeţii, iar copiii se pot distra de minune la săniuş, în parcurile de distracţii, dar şi pe patinoare. Pe tot parcursul sezonului, care durează în medie din a doua parte a lunii decembrie până spre sfârşitul lunii martie, se organizează, de obicei la baza pârtiilor, concerte şi spectacole de muzică susţinute de formatii renumite de muzică pop, rock sau folclorică. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co