Actualitate

O nouă atitudine faţă de energie

Grupul Şcolar Energetic din Câmpina răspunde afirmativ propunerilor de colaborare şi proiectelor prezentate elevilor cu teme din domeniul de studiu al liceului.

O întâlnire între membrii Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, câţiva elevi ai instituţiei de învăţământ şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energie Regenerabilă a adus, săptămâna trecută, în prim-plan problemele principale cu care ne confruntăm noi toţi. „Vorbim de o dezvoltare a unei societăţi durabile, vorbim de viitorul lor. Îi învăţăm să economisească energia şi să utilizeze sursele noi de energie regenerabilă”, a spus Florentina Alixandrescu,  din cadrul CJ Prahova.

Interes deosebit
Elevii sunt deschişi la astfel de schimburi de experienţă şi de această dată s-au pregătit cu proiecte şi prezentări de actualitate. „Este o obişnuinţă pentru şcoala noastră să avem parteneriate cu diferite instituţii, pentru a pune în evidenţă interesul nostru şi interesul comunităţii cu rezultate reciproc avantajoase”, a declarat directorul Grupului Şcolar Energetic, Stan Sârbu. „Cel mai bine ar fi ca elevii din acest liceu să fie foarte apropiaţi de domeniul interesant şi de viitor al energeticii româneşti. Materialele prezentate au fost de interes chiar şi în rândul nostru şi ne-au surprins că au studiat şi au avut prezentări de excepţie, unii dintre ei”, a spus directorul executiv al Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energie Regenerabilă, Bogdan Potlogea. Generaţia tânără trebuie să aibă în vedere viitorul societăţii în care trăieşte şi să economisească energia. Toţi trebuie să luăm atitudine în faţa nevoilor viitoare. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co